Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Comunicat de presă – NATO reprezintă garanţia menţinerii statalităţii României

România este membru cu drepturi depline al Alianţei Nord Atlantice. Azi de ziua NATO suntem încredinţaţi că prin alocarea unui buget de 2% din PIB pentru înzestrare militară, unul dintre cele mai mari din regiune, şi prin transferarea a 30.000 de militari străini în vară în România pentru exerciţii specifice, vom fi mai bine apăraţi de aliaţii noştri tradiţionali.
Ne gândim la bunicii şi străbunicii noştri care au aşteptat cu arma în munţi venirea aliaţilor. E de datoria noastră să le cinstim cum se cuvine memoria. Partidul Puterii Umaniste cere guvernanţilor seriozitate şi determinare în procesul achiziţionării de armament modern.

Putem fi oricând ţinta unor atacuri cibernetice. De aceea considerăm că cyber security trebuie să reprezinte cea mai importantă preocupare. Suntem îngrijoraţi de tendinţele de descurajare a forţei umane de către inamicii noştri tradiţionali.

Armata trebuie să revină o profesie de elită, aşa cum era odată. Un ofiţer trebuie respectat, iar statul să-i ofere cele mai bune condiţii de înzestrare şi să-i pregătească la standardele profesionale cele mai înalte.

NATO şi armata română reprezintă garanţia menţinerii statalităţii României.

Maria Grapini

Preşedintele PPU