Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Copiii, prioritatea primarului Măceșanu: „Dacă nu găsim noi portițe să îi susținem, nu vor putea să evolueze!

Un număr de 141 de copii din Ticvaniu Mare au fost premiați în ultima zi de școală, în cadrul unei festivități la care au participat alături de primarul Ciprian Măceșanu, directorul școlii, Ioan Oliviu Cioc, și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, inspectorul școlar general Carina Pristavu, precum și Manuela Terciu -inspector școlar.

Despre motivul pentru care administrația locală a ales să se implice în această acțiune, a vorbit chiar edilul comunei.

Copiii sunt pentru noi o prioritate, pe umerii lor va pica sarcina de a duce mai departe bunăstarea comunității și pentru mine copiii tot timpul au fost o prioritate.. Sunt copii buni, care pot să-și continue școala. Dacă nu le găsim noi portiță și să îi susținem, nu vor putea să evolueze”, declară primarul Ciprian Măceșanu.

Pe același principiu al susținerii și al motivării, primarul Măceșanu a decis să premieze la finalul acestui an școlar toți copiii, fără excepție.

Toți trebuie premiați și totodată trebuie dezvoltat și un spirit competițional, să vadă că cineva îi bagă în seamă și că li se oferă o recunoaștere la sfârșit de an școlar, am considerat că toți copiii merită premiați, începând cu cei de la grădiniță. Le-am creat astfel premize să vină cu plăcere la școală”, a declarat primarul comunei Ticvaniu Mare, Ciprian Măceșanu.

Pentru că Primăria nu a beneficiat de sumele necesare pentru premierea copiilor, a fost susținută în acest demers de către ONG-ul Lions Reșița Kindness și de către societatea EU.TRA.LOG Remi, care a sponsorizat premierea pentru cei 141 de copii din comunitate. Premiile au constat în cărți, jurnale, diplome și medalii.

Sper ca la anul să ne dezvoltăm mai bine și să le oferim mai mult”, a concluzionat edilul din Ticvaniu Mare.

Totodată, 40 de copii din comuna Ticvaniu Mare se vor bucura de cea mai așteptată și poate unica tabără din această vară de care vor beneficia – „Tabăra din Inima Satului”, parte a Programului Educațional „Împreună pentru copiii noștri” al Episcopiei Caransebeșului.  Timp de 5 zile, din 25 iunie până în 30 iunie, 10 copii din fiecare localitate aparținătoare comunei participă la atelierele de dezvoltare personală, jocuri, ateliere artistice, seri tematice, concursuri educative, program de formare duhovnicească, educație pentru viață, ateliere pentru părinți, susținute de către formatorii și cadrele didactice voluntare de la TDIS.

Criteriile de selecție ale participanților au fost stabilite de către cadrele didactice ale școlilor din comună și s-au avut în vedere atât performanțele sociale, cât și statutul social al copilului.

Consiliul Local își aduce contribuția financiară de 10 mii de lei, în cadrul acestui proiect, bani cu care se acoperă cei 130 de lei pentru fiecare copil ce participă la tabără, asta însemnând 40 de copii, câte 10 din fiecare localitate: Secășeni, Cârnecea, Ticvaniu Mic și Ticvaniu Mare.

Din diferența rămasă se acoperă masa copiilor, precum și a formatorilor și participanților din partea Episcopiei și a cadrelor didactice, pe durata celor 5 zile de tabără.

Pe lângă susținerea venită din partea Primăriei și a Consiliului Local din Ticvaniu Mare și-au mai adus aportul și agenți economici locali.

https://reper24.ro/copiii-prioritatea-primarului-macesanu-daca-nu-gasim-noi-portite-sa-ii-sustinem-nu-vor-putea-sa-evolueze/