Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Proiectul “Părinții aici, copiii pe meleaguri străine” se bucură deja de succes la Brăila.

Persoanele care au copiii plecați la muncă în străinătate și care nu beneficiază de facilitățile oferite de unele aplicații ale telefoniei mobile, au acum o șansă în plus să vorbească cu proprii copii cu ajutorul filialei brăilene a PPU-sl care vine în sprijinul lor, demarând și la Brăila proiectul sub titlul “Părinții aici, copiii pe meleaguri străine”.
Potrivit declarațiilor liderului PPU-sl Brăila, Dan Păun, făcute în cadrul Conferinței de Presă de joi, 8 iulie 2021, organizația sa vine în sprijinul acestei categorii de persoane, ajutând-o să comunice mult mai rapid cu cei dragi, oferind suport și îndrumare, zilnic între orele 10:00 și 12:00, la sediul filialei brăilene.
Am rămas uimit că am găsit persoane care nu vorbiseră cu copiii de 6-7 luni de zile. Ei sunt foarte ocupați acolo și știți cum este viața afară. Este destul de stresantă și de grea, ca să nu spun altfel, și nu au timp ca să își sune parinții, pe fix. Iar părinții, neavând decât un telefon fix și un apel internațional cu costuri suplimentare, preferă să aștepte să fie sunați.”, a spus Dan Păun, dorind să sublinieze motivul care a determinat demararea acestei acțiuni sociale la Brăila.
Referindu-se la programul aferent desfășurării acestei acțiuni, liderul PPU-sl Brăila a precizat, că acesta este limitat la doar câteva ore din cauza pandemiei actuale: „Am putea să ne mărim programul dar, datorită pandemiei, am primit de la Direcția de Sănătate Publică indicații să limităm foarte mult chestiunea aceasta. Avem un număr de telefon la care cine este interesat face o planificare, astfel încât să nu se aglomereze aici toată ziua. V-am spus, am rămas surprins că într-o zi au venit patru persoane simultan. De atunci, ne-am decis să facem această planificare astfel încât oamenii să nu se înghesuie. Și au condiții, o apă minerală, o cafea. Le oferim cu mare drag, pentru că știm ce înseamnă să îți fie dor de cei apropiați și să nu poți să vorbești cu ei.

Umaniștii brăileni vin în sprijinul părinților care au copiii la muncă în străinătate