Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cristian Popescu Piedone, ales președinte executiv al PUSL, face anunțul care aruncă în aer jocurile politice: candidează la Primăria Capitalei

Cristian Popescu Piedones-a întors la Primăria sectorului 5, unde își va duce la final mandatul câștigat în 2020. Primarul a fost ales, astăzi, la conducerea Partidului Umanist Social Liberal. 

Cristian Popescu Piedone. Umaniștii s-au reunit vineri, la Palatul Parlamentului, pentru ședința Consiliului Național, acolo unde Cristian Popescu Piedone a fost ales președinte executiv al PUSL. Principalul mesaj al umaniștilor a fost unul adresat întregii Românii și tuturor românilor: renunțați la tăcere.

“Promovând onest și constant valorile noastre esențiale – demnitate, onoare și curaj – împreună cu principiile umaniste – ”omul potrivit la locul potrivit” și „stop abuzurilor de putere„ –  putem realiza o surpriză semnificativă la alegerile ce vor avea loc anul viitor.

Vom candida cu liste proprii! Succesul ne poate asigura un rol determinant în structurile politice care vor guverna România în intervalul 2024 – 2028. Vom putea promova politici publice bazate pe valorile umaniste. Vom putea produce schimbările pe care întreaga națiune le așteaptă”, spun umaniștii.

Cristian Popescu Piedone și-a reînceput, marți, oficial, activitatea de primar al Sectorului 5 al Capitalei, după eliberarea din închisoare pe 21 iunie.

Cristian Popescu Piedone va candida la Primăria Capitalei în 2024, au precizat surse apropiate de edilul care a ieșit din închisoare săptămâna trecută.

Mandatul lui Piedone a fost întrerupt timp de un an din cauza condamnării din dosarul Colectiv.

Cristian Popescu Piedone, repus în funcţia de primar al Sectorului 5 de către Prefectura Capitalei

Cristian Popescu Piedone nu are o restricție specială pe numele său după eliberarea de după gratii în urma cu o săptămână. Acesta a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv, pentru abuz în serviciu. Decizia a fost luată pe 12 mai 2022 de Curtea de Apel București.

Cristian Popescu Piedone a fost repus în funcţia de primar al Sectorului 5 de către prefectura Capitalei la scurt timp după eliberarea din închisoare. Acesta și-a preluat mandatul pe 26 iunie, Ulterior, Rareș Hopincă a fost demis din funcția de manager al Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone a fost eliberat din Penitenciarul Jilava pe 21 iunie, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis recursul în casație în dosarul Colectiv, în care a fost condamnat pentu abuz în serviciu.

Magistrații au ajuns la concluzia că fapta nu există, decizia fiind definitivă.

https://www.realitatea.net/stiri/politica/cristian-popescu-piedone-face-anuntul-care-arunca-in-aer-jocurile-politice-candideaza-la-primaria-capitalei_649ea4582e04eb5d3b557d12