Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cristian Popescu Piedone, ales președinte executiv al PUSL: „S-a făcut dreptate, sunt înapoi. Eu uit trecutul, dar nu o să iert”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost ales președinte executiv al PUSL. În discursul său, Piedone a spus că nu îi va ierta niciodată pe cei care l-au băgat la pușcărie și a anunțat că de acum încolo oamenii îl vor vedea doar în stradă, pentru că asta va fi politica lui.

Dați-mi voie să mă obișnuiesc cu spațiile astea mari, că de la 4 metri pătrați e diferență mare (…) S-a făcut dreptate! Sunt înapoi. Nu o să vorbesc despre trecut, pentru că a vorbi despre trecut înseamnă că îți uiți prezentul.

Nimeni nu știe dacă se va mai trezi mâine, mâine este ziua lui Dumnezeu (…) Eu uit trecutul, dar nu o să iert!

Cât am fost în pușcărie am primit 4408 scrisori și am dat 4408 răspunsuri către oameni. Vă spun sincer: închisoarea nu m-a încarcerat, închisoarea m-a eliberat. Eu am trăit cei 7 ani de justiție nedreptată, pentru că în România, dacă ai plecat pe culoarele băieților deștepți și eu am fost pe un culoar foarte lustruit, dacă pleci pe acel culoar poți să uiți.

Începând de azi, sala asta ne-a rămas mică și pe viitor să vă gândiți direct la Sala Palatului. Am ales să îmi scriu un discurs pentru că altfel îmi este teamă că aș fi răbufnit.

Vreau să facem treabă pentru România, fraților! Dacă facem politică, haideți lângă Piedone să facem politică pentru cetățeni. Cât am fost în ”concediul” forțat, am urmărit evoluția politică și nu mi-a plăcut deloc ce am văzut.

Credeți că românilor le place ce văd? Românii sunt enervați de acest circ politic. Românul s-a săturat de lupta pentru ciolan.

Nu există lideri în politică, lideri sunt doar cetățenii. Cetățeanul plătește taxe, cetățeanul este statul.

Dacă vreți politică, haideți în stradă cu Piedone, că acolo trăiește românul.

Aud că le este frică românilor de inteligența artificială. Dacă te uiți la politicienii actuali, îți dai seama că actualii politicieni sunt umanoizi.

Omul vede ce faci, oamenii nu mai pot fi prostiți. Taie cineva pomul roditor din grădină? Așa este și în politică, nimeni nu taie pomul roditor.

A venit momentul T0. Cetățeanul trebuie să fie singura prioritate și atât!

O să iau calul de pe blazonul PUSL și plec cu el la muncă, dacă vreți să mă urmați încălecați pe cai și haideți să facem România mândră și frumoasă ca doina strămoșească!”, a spus Piedone.

Cristian Popescu Piedone, eliberat din închisoare

Fostul primar Cristian Popescu Piedone a fost eliberat, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis recursul în casație în dosarul Colectiv. Decizia este definitivă.

Cristian Popescu Piedone a fost achitat pentru că fapte nu este prevăzută de legea penală.

Curtea de Apel București l-a condamnat pe fostul primar al sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pentru infracțiunea de abuz în serviciu la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv.

”Sentința strict în cazul Piedone, nu și în cazul celorlalți, este cel puțin o exagerare, o forțare maximă a interpretărilor legale din dorința de a satisface așteptările publicului, frustrat pe bună dreptate că trecuseră șapte ani și n-a plătit nimeni pentru incendiul de la Colectiv soldat cu 64 de morți. Acest adevăr trebuie spus oricât de neplăcut, de impopular sau de supărător sună. Oricât de detestabil este Piedone ca om politic, oricât de populist sau corupt credem că a fost ca primar (asta mai trebuie și dovedit), aici este vorba de mari principii, de aplicarea legii și de justiție. Justiția nu se face pentru a răcori opinia publică, ci pentru a stabili adevărul, oricare ar fi el”, a scris atunci jurnalistul Dan Tăpălagă.

Cristian Popescu Piedone, ales președinte executiv al PUSL: „S-a făcut dreptate, sunt înapoi. Eu uit trecutul, dar nu o să iert” – VIDEO