Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Daniel Ionașcu: „Când redeschideți bisericile? 95% dintre români așteaptă răspunsul!”

Președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) din România, Daniel Ionașcu, solicită autorităților un calendar ferm pentru redeschiderea bisericilor și cimitirelor pe care o așteaptă peste 95% dintre romani – 87% creștini ortodocși.

În caz contrar, Daniel Ionașcu, avocat experimentat, își anunță decizia de a câștiga, în instanță, dreptul creștinilor de a intra în biserică. Totodată, președintele executiv al umaniștilor solicită respectarea strictă a regulilor de PREVENȚIE – decise de autorități – în biserici și cimitire.
Mesajul integral al președintelui executiv al PPU (social-liberal):
„<<Un popor atât prețuiește cât a înțeles din evanghelie>>, spunea academicianul Simion Mehedinți. Iar dacă ne raportăm la cuvintele: <<fără Mine nu puteți face nimic>>, spuse de Iisus Hristos, <<Om și Dumnezeu a cărui Înviere tocmai am prăznuit-o și ne vom apleca cu mare luare aminte asupra faptului că, în ajunul Învierii, Dumnezeu a trimis foc din cer în chipul Sfintei Lumini, ceea ce am văzut cu ochii noștri, ca legământ și dovadă a prezenței Sale efective și lucrătoare>>, vom constata că cei ce închid azi bisericile când se deschid magazine, saloane de coafor, parcuri, muzee s. a (absolut firesc); că nu au înțeles chiar nimic!
În ultima vreme am primit foarte multe cereri și mesaje prin care ni se solicită să intervenim pentru a stopa tratamentul nefiresc la adresa lui Dumnezeu, a Bisericii și credincioșilor ei, precum și a modelului educațional care se transmite prin aceste decizii absolut inadmisibile și discriminatorii la adresa sufletului curat al celor ce cred cu adevărat în Dumnezeu și știu că ajutorul real în aceste vremuri întâi de la Dumnezeu vine pe diverse căi. Așadar, se impune a da lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu și Cezarului ce este al Cezarului!
În România, 99% dintre cetățeni sunt creștini, iar aproximativ 87% sunt creștini ortodocși. Având în vedere aceste procente, dezinteresul total, ba mai mult, ignorarea strigătelor disperate ale celor ce merg în biserică și o consideră ca fiind un spațiu sacru consacrat și legal, care se raportează firesc și plenar la Dumnezeu, cererile ierarhilor, până și cererea președintelui Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, nu doar că ne autorizează să ridicăm protestul oamenilor și nu doar că ne legitimează, dar ne și obligă să facem o cerere publică adresată fiecărui factor decident prin care solicităm ca în trei zile să fie inclusă și Biserica în planul de relaxare, alături de celelalte instituții.
Rugăm să se înțeleagă că în cazul în care, potrivit practicii, și această cerere va fi ignorată, vom merge până la a cere acest drept ca normalitate în cadrul unui proces împotriva statului român.
Pentru că ne iubim țară și ținem la demnitatea firească a românilor, nu dorim să se ajungă la sentințe pentru punerea în aplicare a drepturilor naturale consacrate de Dumnezeu Însuși, constituționale, legale și izvorâte din Carta sau Convenția privind drepturile omului și libertatea omului în raport cu Dumnezeu, pentru discriminare și, mai ales, pentru tratament discreționar în exercitarea și libertatea credinței.
În mod evident, solicităm ca această măsură de relaxare să se realizeze cu respectarea unor reguli stricte făcute de specialiști, pentru care nu avem nici o îndoială că Biserica va ști să le pună în aplicare fără cusur, întrucât întotdeauna a depășit în organizare instituțiile administrative.

Cu respect,
Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) din România
Reprezentat de președinte executiv av. Dr. Daniel Dumitru Ionașcu”

Biroul de presă