Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul Maria Grapini cere clarificări privind situația importurilor de deșeuri toxice în România

Europarlamentarul Maria Grapini solicită, într-o scrisoare deschisă, explicații oficiale privind eventualele importuri de deșeuri toxice în România.


În scrisoarea adresată premierului Ludovic Orban și ministrului Mediului, Costel Alexe, Maria Grapini cere confirmarea sau infirmarea informațiilor apărute în presă pe acest subiect, pentru ca românii să știe exact care este situația.

Problema deșeurilor toxice în România este una delicată, mai ales în condițiile în care țara noastră este monitorizată de Comisia Europeană pe probleme legate de mediu.
Europarlamentarul amintește că, în timp ce în majoritatea statelor UE deșeurile periculoase sunt arse în condiții de siguranță și prin arderea lor se recuperează energie, în România acestea sunt arse oriunde, în zone periculoase, folosindu-se firme obscure.
”Nu se poate, domnule ministru al Mediului, domnule prim-ministru, ca în plină criză de coronavirus, când oamenii se confruntă cu probleme respiratorii, dumneavoastră să permiteți continuarea acestei practice dăunătoare. Vă rog să confirmați sau să infirmați aceste informații apărute în presă și să sistați orice fel de importuri de deșeuri toxice”, a subliniat europarlamentarul Maria Grapini.

Biroul de presă