Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal): România se află în colapsul jocurilor de putere. Avem nevoie de oameni dăruiți pentru țară

Cel mai recent sondaj de opinie realizat de CURS indică o creștere semnificativă a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal). Conform acestui sondaj, PPU (social-liberal) ar putea obține 4% dintre voturile românilor, dacă alegerile ar fi organizate în perioada imediat următoare.

Deși datele sondajului plasează, încă, partidul sub pragul necesar pentru intrarea într-un viitor Parlament, tendința de creștere este evidentă.

Același sondaj indică, din păcate, o scădere dramatică a nivelului de încredere în clasa politică. Confruntarea permanentă, degradarea discursului public, incapacitatea articulării unor poziții comune cel puțin pe chestiuni vitale pentru interesul național au generat o serioasă deteriorare a încrederii cetățenilor în capacitatea oamenilor politici de a formula soluții reale pentru problemele României de astăzi.

Pe acest fond, creșterea notabilă a PPU(social-liberal) poate fi pusă nu doar pe seama proiectelor legislative ale parlamentarilor umaniști, a politicilor promovate de către aceștia, dar mai ales, considerăm, o apreciere a dorinței de dialog și colaborare cu alte forțe politice pe chestiuni esențiale pentru țară. Politica bazată exclusiv pe confruntare trebuie să lase loc colaborării pe marile proiecte de interes național.

„Ne îngrijorează faptul că românii încep să nu mai aibă încredere în clasa politică. Trebuie să ne gândim că participarea la vot este redusă, iar o clasă politică poate fi definită de sub 50% din electorat. Este o perspectivă îngrijorătoare. În aceste condiții, jocul unor partide poate fi definitoriu pentru atingerea scopului politic de a ajunge la putere. Iar asta înseamnă că societatea civilă nu mai este reprezentată politic. De aceea este evidentă nevoia de reformare a clasei politice, cu apariția unor partide în care cetățenii să se regăsească. România acum se află în colapsul jocurilor de putere, a jocurilor de partid și a notorietății facile a unor oameni. România are nevoie de oameni dăruiți pentru țară, iar clasa politică trebuie să înțeleagă că unitatea dintre partide trebuie să aibă ca prim rezultat și prim țel interesul națiunii și al cetățenilor”, a declarat Daniel Ionașcu.

Pentru umaniști, o intenție de vot de 4%, așa cum este indicată de cel mai recent sondaj, reprezintă doar o etapă. Dar și un mesaj clar din partea cetățenilor, un mesaj care cere mai mult dialog și mai puțină confruntare, mai multe soluții și mai puțină acrobație retorică, proiecte și soluții concrete, nu doar o permanentă invocare a eșecurilor celor de dinainte.