Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Demersurile europarlamentarului umanist Maria Grapini, privind alocațiile copiilor români, nu au rămas fără ecou. Comisia Europeană trimite cazul la Curtea de Justiție a UE

Problema discriminării copiilor români de către Austria, semnalată în multiple rânduri de către europarlamentarul umanist Maria Grapini, ajunge la Curtea de Justiție a UE.


”Am semnalat această problemă Comisiei Europene în mai multe scrisori, trimise în 2018 și 2019, prin care am arătat că alocațiile diferențiate sunt o măsură discriminatorie”, a precizat Maria Grapini.
Comisia Europeană a decis să transmită cazul Austriei la Curtea de Justiţie a UE, pentru că a inclus în legislația țării indexare alocațiilor familiale a imigranților, cu bătaie spre copii romilor ai căror părinți lucrează în republică. CE consideră măsura ca fiind discriminatorie.
„Pe 1 ianuarie 2019, Austria a introdus un mecanism de indexare a alocaţiilor familiale, creditelor fiscale pentru copii şi familie acordate cetăţenilor UE care muncesc în Austria şi ai căror copii locuiesc în ţările de origine. Comisia consideră că un astfel de mecanism de indexare intră în contradicţie cu reglementările UE privind libertatea de circulaţie a angajaţilor şi cu cele privind coordonarea sistemelor de asigurări sociale”, punctează CE.
Pentru copiii din România această măsură însemna plata unor sume mai mici.