Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deputatul Alexandru Băișanu este candidatul PPU (social-liberal) pentru Primăria Municipiului Suceava. Antreprenorul Ilie Humeniuc, candidatul pentru Consiliul Județean

Deputatul umanist Alexandru Băișanu este candidatul propus de Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) pentru Primăria Municipiului Suceava. Anunțul a fost făcut joi, în cadrul unei conferințe de presă, în care a fost anunțat și numele candidatului umanist pentru Consiliul Județean, omul de afaceri Ilie Humeniuc.

„Nu am ales întâmplător această zi pentru organizarea conferinței de presă. Astăzi este Schimbarea la Față a Domnului. Cred cu tărie că Bucovina, județul Suceava, sucevenii au nevoie de o schimbare. O schimbare radicală de mentalitate, de dorință, de intenție de vot, de aspirații și idealuri. O să vă vorbesc despre un blat ordinar între PSD și PNL. Un blat nu neapărat între cele două partide la Suceava, ci între liderii lor de aici. Între Ioan Stan, președintele PSD și Gheorghe Flutur, președintele PNL. Cei doi au condus județul împărțindu-l în două. Au împărțit licitațiile, funcțiile, banii dumneavoastră. De ce pot vorbi liber? Pentru că nu am stat la masă cu ei, nu am făcut parte din camarila celor care au furat. Cu riscul de a fi numit traseist, am plecat de la masa lor. Nu o să fac pact niciodată cu hoții. Voi rămâne independent și curat din punct de vedere moral și administrativ. Lupt pentru ca familia mea să trăiască într-un mediu cinstit și corect. Candidații PSD aici sunt mult sub scorul partidului. Asta nu e politică, e un troc mârșav, care nu are legătură cu interesele sucevenilor și ale Bucovinei. Județul Suceava este la pământ din punct de vedere economic”, a spus Alexandru Băișanu.

Deputatul umanist a arătat că a luat decizia de a candida pentru Primăria Sucevei după ce a auzit o declarație de săptămâna trecută a actualului primar, Ion Lungu, care a afirmat că își dorește ca în viitorul mandat să asfalteze toate străzile de pământ care mai există în Suceava.

„A fost o declarație îngrozitoare care pe mine m-a înspăimântat. Și atunci am spus că trebuie să candidez. Declarația lui Ion Lungu suna în felul următor. Mandatul acesta voi dori să asfaltez toate străzile și drumurile de pământ din municipiul Suceava, capitala Bucovinei. În 2020. După 16 ani în care ai fost primar al Sucevei tu vii să-mi spui mie și tinerilor că dezideratul tău în acest mandat este să pui asfalt pe drumurile de pământ”, a subliniat Alexandru Băișanu.

Ilie Humeniuc, candidatul pentru CJ Suceava este antreprenor, cu afaceri de zeci de ani în domeniul agricol.

„Avem un om care vine din mediul privat. Nu din mediul privat din Germania sau Italia, ci din România, din Suceava. Un om care timp de 30 de ani a lucrat pământul. Un om care nu are afaceri cu statul. Un om implicat, activ în viața comunității. Firmele pe care le conduce sunt primele din județul Suceava în ceea ce privește culturile de semințe, și cu o mare implicare la nivel național”, a conchis Alexandru Băișanu.

„Mi-aș dori ca cei din mediul privat să facă front comun. Să alegem ce e mai bun pentru noi. Am văzut nepăsare. Când stai într-un loc călduț, nu-ți pasă de cei care muncesc foarte mult. Nu consider că sunt dator nimănui, nimeni nu mi-a dat niciun ban, sunt aici din 1984 și m-am apucat de agricultură. Este nevoie de schimbări în multe locuri. De ce m-am angrenat în această problemă, mă vor întreba mulți. PPU (social-liberal) este un partid aflat la început, dar buturuga mică răstoarnă carul mare. Județul Suceava are nevoie de o infrastructură modernă, are nevoie de investiții”, a afirmat Ilie Humeniuc.

Biroul de presă