Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deputatul Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL: Rezervele statului trebuie foarte bine constituite

Deputatul Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL, a subliniat că agricultura românească poate produce nu doar suficient cât să acopere consumul intern, ci și pentru export. Cu toate acestea, această producție trebuie gestionată eficient, pentru a acoperi orice scenariu. PUSL a depus în Parlament o inițiativă legislativă privind produsele autohtone, proiect aflat acum la Camera Deputaților.
„România produce de 3-4 ori mai mult decât poate să consume. Putem să fim un jucător în perioada următoare, dar să fim atenți cu ce se întâmplă cu porturile la Marea Neagră, pentru a nu fi blocaje la export. În același timp, rezervele statului trebuie foarte bine constituite, astfel încât într-un moment de criză să poată fi distribuite conform normelor, pentru ca fiecare dintre cetățeni să fie sub protecție. Vă aduc aminte că PUSL a abordat necesitatea protejării produselor agricole înainte de război. Am tras un semnal de alarmă, am depus un proiect de lege privind producția autohtonă și sper ca proiectul să fie votat și să treacă de Camera Deputaților. Trebuie să fim foarte atenți cum gestionăm această producție autohtonă, să nu ne trezim în ceasul al doisprezecelea fără rezervă constituită”, spune Grațiela Gavrilescu.