Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deputatul PUSL Grațiela Gavrilescu: Cu viața și sănătatea oamenilor nu te joci!

Proiectul-pilot anunțat de ministrul Sănătății privind o taxă pentru cei care doresc să fie consultați de anumiți medici nu doar că ridică semne de întrebare asupra oportunității sale, dar vine și ca o completă surpriză chiar pentru parlamentarii din Comisia de Sănătate.
În această calitate, de membru al comisiei, deputatul PUSL Grațiela Gavrilescu spune că acest concept poate avea efecte nedorite asupra sănătății și vieții oamenilor.
„Vreau să văd șieu exact în ce constă proiectul pilot, care se referă la taxa pe care ar urma să o plătească pacientul care dorește să fie consultat de un medic anume într-un spital anume.

Am o mulțime de întrebări: de la cuantumul taxei și până la modul de programare, de la destinația acestor bani și până la eventualele decontări ale utilizării infrastructurii…
Sunt membru al Comisiei de sănătate a Camerei Deputaților și, chiar dacă este doar un proiect pilot, la care niște consultanți au lucrat de vreo doi ani, și chiar dacă acesta urmează a fi implementat, experimental, “doar” în câteva spitale, consider că ar fi trebuit să aflu de el înainte de “a fi lansat pe piață”!
Este vorba despre strategia de sănătate, despre sănătatea și viața OAMENILOR, despre corecta remunerare a medicilor și despre utilizarea infrastructurii- și așa fragilă și insuficientă- a unităților sanitare de stat.
Or, cu așa ceva nu te joci!
Din câte știam eu, mai ales în cazul unor afecțiuni grave, pacientul este încurajat, ba chiar ARE DREPTUL! la o a doua opinie!
Să înțeleg că, acum, și prima opinie o obține pe banii lui???”, afirmă Grațiela Gavrilescu pe rețelele de socializare.