Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini, despre opoziția Austriei la aderarea României la Schengen: Nu a existat niciodată o astfel de târguială. Nu sunt decât motive economice și politice

Opoziția Austriei la aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen este construită pe criterii economice și politice, fără nicio legătură cu regulamentul Schengen, afirmă europarlamentarul PUSL Maria Grapini. Eurodeputatul umanist a subliniat că ceea ce se întâmplă acum în această problemă este fără precedent, iar președintele României ar fi trebuit să fie preocupat din timp de acest subiect.
„E păcat că s-a lăsat negocierea pentru ultimul moment, negociere pe care trebuiau să o facă președintele Iohannis și ministrul de Interne. Noi europarlamentarii ne-am făcut treaba, Comisia Europeană și-a făcut treaba. Eu mă simt frustrată de această târguială. Nu a existat niciodată o astfel de târguială. Am trimis o scrisoare în care am întrebat dacă există vreun precedent, la ceea ce se întâmplă acum cu România și Bulgaria. Nu sunt decât motive economice și politice. Pe mine mă interesează ca președintele care reprezintă România să își fi făcut treaba. Problema României e din 2011, de atunci și până acum nu a folosit măcar o dată dreptul de veto în Consiliu. O spun clar. Ne-au luat destul. Știm bine. Lemnul, petrolul. Deși neintrarea noastră în Schengen afectează toată piața internă a UE, deci și pe austrieci, dar probabil deal-ul pe care îl au acum e mai bun”, a spus Maria Grapini.