Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Doina Pârcălabu, după decizia CCR privind mărirea alocațiilor: ‘Se referă doar la prorogarea termenelor, nu și la cuantumurile măririlor’

Doina Pârcălabu, fost președinte al Casei Naționale de Pensii și Asigurări Sociale (CNPAS), înscrisă recent în Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), salută decizia Curții Constituționale a României, care a respins sesizarea Guvernului privind dublarea alocațiilor copiilor și avertizează că aceasta se referă doar la prorogarea termenelor, nu și la cuantumul măririlor.

„Decizia CCR, care a stabilit că Legea privind respingerea OUG pentru prorogarea intrării în vigoare a articolului din Legea 14/2020, privind dublarea alocațiilor de stat pentru copii este constituțională în raport cu criticile formulate înseamnă că, din momentul publicării motivării deciziei Curții Constituționale în Monitorul Oficial, prorogarea teremenului de acordare a alocațiilor pentru copii nu mai e susținută de nicio reglementare”, afirmă Doina Pârcălabu.

Fostul președinte CNPAS, care acum conduce Departamentul de Muncă și Protecție Socială din cadrul PPU (social-liberal), subliniază că, deși decizia CCR este fără echivoc, ea se limitează doar la modificarea termenelor de intrare în vigoare a măririlor și are în același timp impact privind mărirea pensiilor.

„Atragem atenția ca Guvernul să nu vină cu un alt OUG, prin care să modifice cuantumurile măririlor, pentru că după decizia CCR nu se mai pot modifica termenele. Mai mult, această decizie a Curții deschide practic drumul și pentru mărirea pensiilor”, a explicat Doina Pârcălabu.

Curtea Constituțională a decis miercuri să respingă sesizarea Guvernului pe proiectul de lege care prevedea intrarea în vigoare a dublării alocațiilor. Astfel, CCR a decis că este constituțională legea care respinge Ordonanța Guvernului prin care dublarea alocațiilor era amânată până la 1 august.

 

Sursă: https://www.stiripesurse.ro/doina-parcalabu-dupa-decizia-ccr-privind-marirea-alocatiilor-se-refera-doar-la-prorogarea-termenelor-nu-si-la-cuantumurile-maririlor_1486020.html