Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dragoș Frumosu: Inspecția Muncii trebuie reformată în totalitate

Dragoș Frumosu, liderul SINDALIMENTA și al Departamentului pentru Industrie Alimentară al PPU (social-liberal), a solicitat o întâlnire cu Raluca Turcan, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, pentru a discuta despre grave deficiențe privind activitatea ITM București, instituție care încalcă flagrant decizii ale Ministerului Muncii.

            Situația are consecințe deosebit de grave, pentru că 1.000 de salariați ai companiei Quadrant-AMROQ Beverages SRL nu pot beneficia de prevederile Contractului Colectiv de Muncă negociat cu angajatorul.

            „Am solicitat această întâlnire de urgență pentru a-i pune la dispoziție doamnei ministru o serie de documente, care denotă gravele deficiențe legate de funcționarea ITM București, care refuză să pună în aplicare decizii judecătorești și decizii ale Ministerului Muncii. Astfel, este blocată înregistrarea unui contract colectiv de muncă perfect legal și, astfel, încurajează și alte companii să nu respecte legislația muncii în ceea ce privește înregistrarea acestor contracte. Inspecția Muncii trebuie reformată în totalitate și condusă de profesioniști”, transmite Dragoș Frumosu.

            În prezent, ITM refuză să recunoască reprezentativitatea Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, chiar dacă în trecut a recunoscut-o. Mai mult, ITM nu respectă o hotărâre a Tribunalului București, prin care se constată că federația sindicală este reprezentativă la nivel de grup de unități și poate participa la negocierea contractelor colective de muncă.

                                                                                                                        Biroul de presă