Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eurodeputatul Maria Grapini, mesaj cu ocazia Zilei Rezervistului Militar: „Cadrele militare în rezervă și-au făcut, cu onoare, datoria și nu trebuie uitate!”

Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, a transmis un scurt mesaj cu ocazia Zilei Rezervistului Militar, care a fost instituită de către Guvernul României, prin HG nr. 467/2010.

„Trebuie să transmitem copiilor noștri dragostea pentru cei care apără țara! Cadrele militare în rezervă și-au făcut, cu onoare, datoria și nu trebuie uitate! Merită o infinită recunoaștere, respect și prețuire din partea societății și a țării! Să le aducem onor și mulțumiri! La mulți ani și sănătate!”, a precizat, în context, eurodeputatul Grapini.

De menționat faptul că, în ziua de 31 mai 1864, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, a fost adoptată „Legea asupra poziției ofițerilor”, primul act normativ care dă identitate, valoare și sens corpului cadrelor militare în rezervă. În memoria acestui eveniment și în semn de respect pentru cei care au făcut din militărie, profesia lor de o viață.

Ziua Rezervistului militar este o sărbătoare plină de semnificații pentru toți cei care au slujit Țara și Poporul, cărora le-au jurat credință nestrămutată, până la sacrificiul suprem.