Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Micii șahiști s-au întrecut în Campionatul „Trofeul micul umanist”

Cea de-a doua ediție a Campionatului de șah „Trofeul micul umanist” s-a desfășurat la sârșitul săptămânii trecute, la sediul central al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal). Concursul a fost dedicat copiilor iubitori de șah, cu ocazia zilei de 1 iunie.

S-au întrecut în „gambitul damei” 50 de concurenți, în cinci runde, pe patru categorii de vârstă: categoria 6-8 ani, categoria, 10 ani, categoria 12 ani și categoria 14 ani. Participanții au fost premiați cu medalii, diplome, cărți și cupe.

„Campionatul de șah „Trofeul micul umanist”, aflat la a doua ediție, devine o tradiție pentru noi și deja am început să pregătim un astfel de concurs la nivel național.

Sunt emoționat, a fost un moment extraordinar să văd 50 de copii împreună cu părinții și bunicii, șah, competiție, emoție, zâmbete și bucurie. Asta înseamnă Umanismul – promovarea talentelor și atenție asupra oamenilor.

Împreună cu parlamentarii PPU(social-liberal) vom pregăti o inițiativă legislativă pentru a introduce ore de șah în școli, așa cum fac și alte state europene precum Polonia, Cehia, Bulgaria.

Nu în ultimul rând vreau să mulțumesc arbitrilor Marin Mavrodin, Gheorghe Candea, maestru internațional, Irina Candea, maestru FIDE, Nițaru Dan, maestru FIDE, Petrescu Daniel și nu în ultimul rând, domnului Dănuț Gabăr, candidat de maestru, președintele Clubului Elisabeta Polihroniade, care a donat 60 de cărți „Campionatul mondial 2007”, scrise de regretata mare maestră internațională, regina șahului românesc,  Elisabeta Polihroniade, pentru premierea participanților la competiție”, a declarat Toader Ulise, liderul PPU(social-liberal) Sector 3, organizatorul concursului.

                                                                                                                        Biroul de presă