Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eurodeputatul PUSL Maria Grapini a cerut explicații oficialilor români pe tema reducerii consumului de gaz de la 1 august. „Cât mai tolerăm incompetența, încălcarea Constituției, slugărnicia față de instituțiile externe?”

Recenta decizie luată de miniștrii Energiei din UE, care au decis să impună reducerea cu 15% a consumului de gaz, începând cu 1 august, a generat reacția vehementă a europarlamentarului PUSL Maria Grapini, membru în Grupul S&D.
“Am auzit ca ministrii Energiei din cele 27 de țări membre ale UE s-au întâlnit și “s-au înțeles” să impună o reducere cu 15% a consumului de gaz, începând cu 1 august 2022!”, a precizat eurodeputatul Grapini care a adresat, punctual, mai multe întrebări oficialilor români:
„Cine i-a dat mandat ministrului Energiei din România să-i comunice secretarului de stat pe care l-a trimis la întâlnire să spună”da” reducerii consumului de gaze în România?
A negociat propriul contract de la firma proprie sau a reprezentat România?
Cat mai tolerează Parlamentul asumarea unor asemenea nerozii de către Guvern?
Cer premierului Ciuca, în calitatea mea de europarlamentar ales de români, să explice românilor de ce trebuie să reducă consumul de gaze?
Cât mai tolerăm incompetența, încălcarea Constituției, slugărnicia față de instituțiile externe?
STOP ABUZURILOR!”.
Menționăm faptul că europarlamentarul umanist a explicat, în mai multe rânduri, că mesajul Comisiei Europene privind reducerea consumului de gaze, în statele UE, este doar o recomandare, nu o obligație.
Mai mult, Maria Grapini a taxat dur și declarația premierului Ciucă care s-a grăbit să confirme Comisiei Europene că România va reduce consumul de gaze cu 15%.