Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, pune „punctul pe i”: Pensiile trebuie majorate pentru ca oamenii să trăiască în siguranță. Nu trebuie să mai avem oameni în sărăcie!

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat că pensiile trebuie majorate pentru ca oamenii, care au lucrat zeci de ani, să poată să trăiască în siguranță! Potrivit eurodeputatului Grapini, rolul guvernului și al parlamentului este să administreze responsabil țara și să identifice cele mai bune măsuri astfel încât să nu mai avem oameni în sărăcie.

“Avem, ca și stat, la nivelul UE cele mai mici pensii și cel mai mare grad de sărăcie în rândul copiilor și trebuie să depășim acest moment. Sunt deranjată de faptul că parlamentari de la USR se dau revoltați de majorarea pensiilor. Eu propun să li se impute miliardul de euro, dat de ministrul userist al Sănătății în timpul guvernului Cîțu, pentru achiziția de vaccinuri anti-Covid. Curtea de Conturi are acest proces verbal și instituțiile statului trebuie să aducă acești bani înapoi la buget pentru creșterea pensiilor. Și să li se mai impute, totodată, toate importurile de echipamente și instrumente medicale din pandemie care acum stau abandonate în depozite”, a punctat Maria Grapini.

Pe de altă parte, europarlamentarul PUSL a spus că, în calitatea sa de întreprinzător, și-a pus întotdeauna ținte care să fie, ulterior, îndeplinite. În aceste condiții, în anul 2024, pentru a aduce mai mulți bani la buget, bani necesari majorării pensiilor, este necesar ca economia, producția și exporturile să crească!

În opinia Mariei Grapini, dacă ne gândim mereu la faptul că nu avem bani, nu o să o să putem să le dăm, niciodată, pensionarilor care au muncit 40 de ani, și care acum nu își pot lua nici măcar medicamentele necesare, pensii decente!

„Rolul instituțiilor statului este să asigure un nivel de trai decent așa cum spune, de altfel, și Constituția. Sper că această lege se va vota (n.r.-legea a fost votată ieri după-amiază) și sper ca guvernanții să dea dovadă de responsabilitate. Este simplu pentru ministrul Finanțelor să spună că nu își dă avizul, dar, concret, ce măsuri ai luat, ca și demnitar, să îmbunătățești colectarea și să reduci evaziunea?”, a conchis eurodeputatul umanist.

 

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, pune „punctul pe i”: Pensiile trebuie majorate pentru ca oamenii să trăiască în siguranță. Nu trebuie să mai avem oameni în sărăcie!  

Adaugă un comentariu