Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul Maria Grapini duce frumosul României la Bruxelles

Sfântul Nicolae, marcat în inima Europei!
După acțiunile de succes, organizate întru promovarea României, în spectrul național și internațional, Maria Grapini încheie anul 2016 cu un eveniment grandios, dedicat sută la sută țării pe care o reprezintă, derulat, timp de două zile, chiar în forul cheie al deciziei comunitare: Parlamentul European.

Europarlamentarul român va fi gazda Târgului Industria Hotelieră şi Produsele Tradiţionale Meşteşugăreşti – Mijloace de Dezvoltare a Turismului, ce va avea loc în perioada 6-7 decembrie, în cadrul Parlamentului European din Bruxelles. Maria Grapini dedică, practic, României posibilitatea de a-și spori notorietatea și românilor ocazia de a fi în primul rând al atenției comunitare, prin prezentarea varietăților culturale și a ofertei  turistice, toate marca RO. În cadrul târgului vor participa meșteri populari si artizani care execută produse meșteșugărești si de artizanat, cât și proprietari sau manageri ale unităților de turism din România. În cadrul celor două zile, vizitatorii vor vedea ii din toate zonele țării, produse decorative, îmbrăcăminte tricotată manual, bijuterii unicat.
Alături de Maria Grapini, în cadrul Conferinței – parte a Târgului, se vor afla comisarul român, Corina Crețu, eurodeputați, întreprinzători din țară.
“Sper să fie un cadou frumos pentru români, chiar în ziua Sfântului Nicolae! Sper să fim mulți și mândri că reprezentăm tricolorul! Scopul acestui eveniment este evident: acela de a sprijini, promova și reprezenta interesele întregii comunități de afaceri românești, într-un mod unitar și coerent, dar și de creștere a vizibilității produselor artizanale și ale IMM-urilor românești din domeniul hotelier”, a declarat Maria Grapini.
Evenimentul bruxelez, dedicat României, va debuta cu o conferință, care are  rolul de a informa antreprenorii români cu privire la ajutorul de care pot beneficia la nivel european, în vederea dezvoltării activităților acestora, va fi urmat de  o  degustare de vinuri si produse traditionale romanesti și, ulterior, de inaugurarea oficială a spațiului expozițional. Acesta din urmă  va fi organizat pe mai multe zone de interes, cuprinzând elemente care țin de tradițiile specifice mai multor regiuni ale țării. Expozanții vor prezenta obiecte din ceramică, icoane și sculpturi, precum și alte produse definite de ingeniozitate și autenticitate. Totodată, reprezentanții hotelieri vor avea un stand dedicat promovării turismului românesc prin diverse materiale promoționale și pachete turistice. De asemenea, la eveniment vor fi prezenți și câțiva producători renumiți de vinuri din țara noastră.
„Am convingerea că fac un lucru bun pentru țara mea și că îi mulțumesc României pentru tot ce mi-a dat! Pe românii noștri din Bruxelles îi aștept cu drag la Târg și îi asigur de toată prețuirea mea. Trebuie să luptăm, împreună, pentru conservarea patrimoniului cultural, dar și pentru promovarea antreprenoriatului, oricând, oriunde avem ocazia! Doamne ajută! Mulțumesc trusturilor TVR, Antena 3, Travel Mix și Agerpres, care mă vor onora cu prezența la  eveniment!”, a mai precizat Maria Grapini.
Conferinta organizată în cadrul evenimentului se va încheia inedit, cu o degustare de vinuri din Banat și Moldova, respectiv cu una de produse tradiționale, cunoscute deja în lume, pentru gust și modalitatea de preparare sănătoasă, fără aditivi: telemea, cârnați, șuncă, jumări, dar si renumitul cozonac românesc.
[su_carousel source=”media: 2066,2067,2068,2069″ limit=”-1″ link=”image” target=”blank” height=”200″ items=”2″ title=”no”]