Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul Maria Grapini: Nu o spun eu, ci oficiali de la UE: România are pachetul cel mai slab de măsuri economice pentru contracararea efectelor crizei

Europarlamentarul umanist Maria Grapini a subliniat, la Antena 3, care au fost câteva dintre marile greșeli făcute de autorități în gestionarea crizei coronavirusului.„Nu înțeleg măsurile. Rezultatele pe care le-am tot aflat, intervențiile oficialilor noștri de la divese instituții, mă refer la domeniul sanitar, sunt contradictorii. Am scos peste 100 de contradicții în declarațiile oficialilor. Când ești într-o criză și comunici contradictoriu, nu mai ești credibil”, a spus Maria Grapini.

Europarlamentarul afirmă că măsurile economice luate până acum au fost caracterizate drept „cele mai slabe” din UE, chiar de către oficiali ai Uniunii.

„Cum să deschizi hotelurile, dar nu și restaurantul hotelului? Se creează și un prejudiciu consumatorului. Omul acela a plătit un bilet. Eu nu cred că pericolul este mai mare. Proprietarii hotelurilor sunt direct interesați să nu se întâmple ceva acolo, pentru că dacă apare un focar își pune capăt singur la afacere. Grija este mai mare la un întreprinzător privat.
Nu o spun eu, ci oficialii de la UE și anumite agenții de rating: România are pachetul cel mai slab de măsuri economice pentru contracararea efectelor crizei sanitare”, a arătat Maria Grapini.

În plus, o altă mare greșeală a fost cea a discriminărilor create prin măsurile luate.
”Greșeala cea mai mare a Guvernului în gestionarea crizei a fost discriminarea. Cea a pensionarilor, cea a bolnavilor cronici și cea anunțată recent. Deschidem privat creșele și grădinițele, dar nu pe cele de stat?”, a mai spus Maria Grapini.