Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini, de Ziua Imnului Național: Deșteaptă-te române înseamnă se ne implicăm, să luptăm pentru apărarea independenței și suveranității României

Românii ar trebui să țină cont de semnificațiile versurilor imnului de stat și să lupte pentru a apăra independența și suveranitatea României, precum și pentru respectarea drepturilor omului.
„În fiecare an, la data de 29 iulie, sărbătorim Ziua Imnului Naţional al României, simbol naţional, alături de drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului.
Cred că avem datoria să nu uităm simbolurile țării noastre, imnul fiind unul dintre simbolurile pe care trebuie să le respectăm. Să fim mândri atunci cand îl auzim intonat, să înțelegem semnificația fiecărui cuvânt!
Mai mult ca oricând, românii ar trebui să țină cont de semnificația cuvintelor textului imnului national.
„Deșteaptă-te române!” înseamnă să ne implicăm, să acționăm, să luptăm pentru respectarea drepturilor omului, pentru o scară corectă a valorilor, pentru apărarea suveranității și independenței României, pentru o justiție funcțională conform principiului ”nimeni nu este mai presus de lege”, transmite Maria Grapini.