Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini: Regulamentele sunt clare, sunt votate, trebuie aplicate în termen de șase luni. Subliniez că este foarte important ce face România pentru a le aplica

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini a explicat că regulamentul privind marile platforme digitale va trebui pus în aplicare în termen de șase luni, însă România nu pare să fie pregătită nici de această dată.
„Regulamentele sunt clare, sunt votate, trebuie aplicate în termen de șase luni. Subliniez că este foarte important ce face România pentru a le aplica. Noi am vrut să reglementăm cum să controlăm marile platforme digitale care, evident, au o poziție dominantă în piață. S-a definit clar ce înseamnă platformă digitală mare. Statele membre nu au drept de control, când noi consumatorii sesizăm încălcarea unor drepturi, singura instituție care are acest drept de control este Comisia Europeană. Sper ca România să fie pregătită să aplice acest regulament, dar din păcate nu cred că avem capacitatea administrativă”, a spus Maria Grapini.