Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul PUSL ,Maria Grapini, intervenție tranșantă, în PE, pe tema copiilor refugiați din Ucraina. Eurodeputatul umanist, întrebări punctuale adresate comisarului pentru afaceri interne, Ylva Johansson!

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a ridicat în PE, în cadrul unei intervenți tranșante, problema copiilor refugiați din Ucraina.

Concret, eurodeputatul Grapini a adresat întrebări punctuale comisarului pentru afaceri interne, Ylva Johansson, solicitând instituțiilor europene, ONU, NATO, SUA, să abordeze și calea diplomatică pentru a stopa acest război devastator.

Sigur, sunt importante sancțiunile pentru Rusia și ajutorul pentru refugiați, însă calea diplomatică, doamnă comisar, o mai folosiți? Instituțiile europene, SUA, ONU, NATO, au responsabilitatea istorică de a face cea mai bună diplomație pentru a reuși să oprească războiul și, implicit, această nenorocire care afectează grav nu doar Ucraina. Cetățenii mei mă întreabă ce se întâmplă și când se va opri războiul. Pericolul pentru extinderea conflictului există și de aceea nu credeți că trebuie să abordați calea diplomatică și, în context, să ne dați un răspuns pentru a ști, la rândul nostru, ce să le răspundem cetațenilor noștri?”, a punctat, în intervenția sa, Maria Grapini.

Totodată, europarlamentarul umanist a precizat că este nevoie de un comportament echidistant în privința copiilor refugiați din Ucraina și nu un dublu standard.

Copiii sunt viitorul națiunilor. Să nu uităm însă că la fel de importanți ca și copiii refugiați din Ucraina sunt și cei din Africa, Siria sau Afganistan. De aceea cred că toți trebuie apărați și protejați și să nu facem niciun fel de distincție după naționalitate”, a menționat Maria Grapini care, în context, i-a mai spus comisarului pentru afaceri interne că multe state europene, precum România, se confruntă astăzi cu cea mai mare presiune în contextul crizei refugiaților din Ucraina și, ca atare, UE trebuie să intervină în sprijinul acestora cu un buget corespunzător.

Țara mea are proprii copii în sărăcie și sigur că trebuie să-i primim pe copiii refugiați din Ucraina, dar este nedrept să nu le putem asigura condițiile necesare. Cred că pe lângă organizare și platforme, solidaritatea trebuie susținută și cu bugete”, a mai opinat europarlamentarul Grapini.