Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL: De cel puțin doi ani, parlamentarii PUSL și PSD ne străduim să promovăm legea care ne asigură o creștere a securității alimentare

Deputatul PUSL Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială, a salutat declarațiile președintelui PSD, Marcel Ciolacu, în privința adoptării unor măsuri de stimulare a procesării produselor agricole în România.
„Sunt binevenite declarațiile publice făcute de președinte PSD, domnul Marcel Ciolacu, privind asumarea unor măsuri de stimulare a procesării produselor agricole aici, în țară!
Este normal, în contextul creșterii galopante a prețului uleiului, să ne “amintim” că România are (avea) capacitatea de a procesa floarea-soarelui în fabricile proprii.
Este normal ca statul să se implice, fără a tulbura legile economiei de piață, să colecteze semințele, la prețul zilei, de la fermieri, să le depoziteze în condiții corespunzătoare și, ulterior, să le poată vinde către procesatori la prețuri rezonabile.
Și același lucru ar trebui făcut și cu grâul!
De cel puțin doi ani, parlamentarii PUSL și PSD ne străduim să promovăm legea care ne asigură o creștere a securității alimentare.
Mereu au fost invocate fel de fel de piedici, în special “europene”.
Astăzi, toate Statele Membre își protejează, cât pot, cetățenii.
Și românii au dreptul să fie protejați!
Astăzi, vorbim “doar” despre creșterea prețurilor, generată, inițial, de explozia tarifelor în energie, apoi de război.
Mâine, dacă nu suntem atenți, curajoși și fermi, am putea vorbi și despre o criză alimentară, în care să nu mai găsim produse pe raft!”, spune Grațiela Gavrilescu.