Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini: România suferă pierderi economice semnificative în urma refuzului intrării în Schengen.Dar și mai grav este că în UE se dezvoltă scepticismul

Întârzierea intrării României în spațiul Schengen poate duce la o creștere a euroscepticismului, consideră europarlamentarul PUSL Maria Grapini, care a solicitat Consiliului European, încă o dată, să aprobe aderarea României la Schengen.
“Dezbatem de șapte ani această problemă legată de o soluție unică în UE pe problema migrației. Eu sunt sceptică și am motive să fiu sceptică în această privință. S-a vorbit aici de solidaritate, de Europa Unită, de drepturi, de umanitate, dar avem un blocator de servicii care este Consiliul European. Și dau în acest sens, pentru a fi bine înțeleasă, un exemplu elocvent. Dacă țara mea, România, este ținută de 11 ani la porțile spațiului Schengen despre ce unitate, despre ce solidaritate vorbim? Dacă avem un Regulament Schengen, votat de Parlamentul European, de Comisia Europeană, care nu este aplicat pentru că blocator, așa cum am spus, este Consiliul European, pentru că un stat membru sau două, pe interese meschine, naționale, invocă diverse motive care nu au legătură cu Regulamentul cum să cred că vom avea un pact pe migrație agreat de toate statele membre?”, a precizat, în intervenția sa, Maria Grapini.
În context, europarlamentarul umanist a menționat că România, cetățenii români, au acumulat multă supărare și frustrare în contextul refuzului intrării României în Schengen.
Mai mult, Maria Grapini a avertizat și asupra pericolului reprezentat de creșterea euroscepticismului din cauza comportamentului incorect al unor lideri europeni.
“ România suferă pierderi economice semnificative în urma refuzului intrării în Schengen.Dar și mai grav este că în UE se dezvoltă scepticismul. În aceste condiții cer Consiliului European să aprobe intrarea României în Spațiul Schengen”, a conchis eurodeputatul român.