Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini va premia la Madrid 20 de români care au reușit în profesia lor, în Spania. Eurodeputatul este organizator la cea de-a doua ediție a Galei Premiilor ACT.

“La sosirea în Madrid, români frumoși la chip și suflet, care trăiesc în Spania, patrioți adevărați, m-au întâmpinat cu imnul României și drapelul românesc, alături de cel spaniol și al UE. Sentimentele sunt greu de explicat! Sunt asemănătoare cu cele pe care le aveam când mergeam acasă la părinți! Am simțit că sunt în familie!
Mulțumesc românilor din regiunea Madridului care au participat la întâlnirea de miercuri seară! M-au impresionat cu viziunea lor privind România, cu patriotismul, credința și nevoia de unitate!
Cred că este nevoie de un program de țară, pliat pe realitate, care să reintegreze românii în activitatea economică din țară. Sunt bine pregătiți profesional și respectați în Spania și atunci de ce să nu fie respectați și la ei acasă? Firmele românești au nevoie de forță de muncă calificată și este de neînțeles ca acestea să aducă forță de muncă din Asia în loc să ofere, locuri de muncă, românilor plecați din țara noastră!”, a precizat eurodeputatul Grapini, după primirea emoționantă de la Madrid și după discuțiile purtate cu românii care trăiesc în Spania.