Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini- Preşedintele Conferinţei europene ” Noua Politică industrială şi de recuperare”

Europarlamentarul Maria Grapini: ‘’Sunt onorată să moderez această Conferinţă în numele Forumului European pentru Manufactură şi sper ca din concluziile Conferinţei să putem prelua şi noi, în România idei şi măsuri pentru relansarea industriei româneşti!’’

Europarlamentarul Maria Grapini va modera în calitate de Vicepreşedinte al Forumului European pentru Manufactură, dar şi de vicepreşedinte al Comisiei pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorului din cadrul Parlamentului European.

În cadrul dezbaterii vor participa reprezentanţi ai Comisiei Europene, Preşedinţiei Consiliului UE, europarlamentari din mai multe state membre, reprezentanții producției europene și staff-ul Forumului European pentru Manufactură.

În calitate de fost ministru pentru IMM-uri, Afaceri și Turism, femeie de afaceri și în prezent Vice-președinte al Comisiei pentru Piaţa Internă și Protecția Consumatorului, europarlamentarul român, Maria Grapini, consideră că trebuie început cât mai repede posibil un proces de recuperare a economiei și industriei europene.

“Trebuie să completăm lanțurile de producție la nivel european și să ne asigurăm că nu depindem de importuri din țările terțe. În această situație creată de pandemie, cred că IMM-urile au fost cele mai afectate și ar trebui acordată o atenție sporită pentru a le sprijini în procesul de recuperare. Ştim cu toții că executivul european a propus un plan de redresare economică în contextul crizei create de COVID-19. La 21 iulie, liderii europeni au convenit asupra acestui plan de redresare şi asupra viitorului CFM 2021-2027 şi sper ca noi ca şi Parlament împreună cu cei din Consiliu să ajungem la un acord pe cât de curând posibil, pentru a salva economia europeană și a elimina prejudiciile cauzate în toate domeniile de această criză’’, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Maria Grapini atenţionează că nu va fi ușor să contracarăm această criză, va trebui depuse eforturi mari pentru recuperare într-un ritm accelerat și va trebui găsite răspunsuri și soluții pentru provocările crizei. În aceste momente, UE trebuie să demonstreze solidaritate și unitate mai mult ca niciodată, este de părere europarlamentarul român.