Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini susține demersurile Asociației Județene pentru Protecția Pacienților din Timiș COMUNICAT DE PRESĂ AL ASOCIAȚIEI JUDEȚENE PENTRU PROTECȚIA PACIENȚILOR DIN TIMIȘ

Ne exprimăm profundul regret față de tragedia care a avut loc, suntem sufletește alături de familiile îndoliate ale celor 10 decedați și alături de pacienții aflați în stare critică la Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț și în urma acestui cumplit incendiu transmitem sincere condoleanțe!


De asemenea, îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să salveze acest doctor minunat, medicul Cătălin Denciu, care plătește cu prețul vieții sale incompetența, neimplicarea și indiferența față de asigurarea unor servicii medicale elementare, în condiții de securitate.
Într-o declarație de presă a Ministrului Sănătății, domnul Nelu Tătaru, acesta a afirmat că toată lumea este vinovată pentru tragedia de la Piatra Neamț, deoarece a acceptat ca în ultimii 30 de ani, sistemul medical să fie menținut într-o situație de criză.
În numele pacienților timișeni, vă spunem domnule Ministru că noi nu suntem vinovați !!! Noi ne-am plătit, cuminți, datoriile către bugetul de stat, cu bună credință ca cei care reprezintă această nație să gestioneze eficient banul public și să ia toate măsurile de siguranță a sănătății pentru acest popor.
Pe pagina de internet a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț suntem asigurați că misiunea acestei instituții este “de a oferi servicii medicale de înaltă calitate, într-un climat sigur și confortabil, pentru satisfacerea nevoilor actuale și a viitoarelor așteptări ale pacienților, aparținătorilor, precum și ale angajaților”
Suntem convinși că personalul medical din acest spital respectă această misiune!!!…aproape imposibilă, acum.
Imaginați-vă un incendiu devastator într-un spațiu cu pacienți imobilizați la pat, intubați, dependenți de oxigen ca să poată respira. De asemenea, imaginați-vă medici și personal medical, îmbrăcați în combinezoane de plastic, traversând flăcările din dorința de a salva vieți, cu prețul vieții lor…
APOCALIPTIC!
Am traversat evenimentul “COLECTIV” , unde au murit tineri, au fost frânte suflete, au încetat destine și nu ați înțeles nimic, domnilor guvernanți!
Va trece și acest eveniment, cu durerea care îl stigmatizează și… așteptăm altul?!
Asociația Județeană pentru Protecția Pacienților Timiș vă cere să susțineți sănătatea românilor, să asigurați fondurile necesare pentru servicii de calitate acordate pacienților, să protejati medicii și personalul medical ca să se poată gestiona sănătatea acestui popor.
Este inuman haosul în care a fost aruncat acum sistemul sanitar.
Este inadmisibil ca să încărcați conștiința medicilor, forțati să ia decizia cine trăiește și cine moare în secțiile de terapie intensivă, pentru că spitalele nu au capacitatea să acopere valurile de îmbolnăviri grave ale populației, în contextul ecestei pandemii.
Găsiți soluții! Acesta este rolul și datoria dumneavoastră!