Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, susține demersurile Federatiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară: „Consiliul Concurentei trebuie să intervină!”

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, sprijină demersurile Federației Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară – SINDALIMENTA care a cerut, recent, ca măsura de închidere a piețelor agroalimentare să fie eliminată. Revoltat, europarlamentarul Grapini a precizat că, în aceste condiții, vorbim de o discriminare între comercianții și producătorii autohtoni față de hipermarketurile din România, situație ce necesită o intervenție fermă a Consiliului Concurenței.


Susținerea intereselor românești, prin luările de cuvânt și inițiativele propuse în Parlamentul European și nu numai, fie ele reprezentate de IMM-uri, transportatori, agricultori etc și, în cazul de față, de comercianții și producătorii agricoli, reprezintă o prioritate pentru europarlamentarul umanist.
“Am vorbit public, de mai multe ori, despre acest subiect. Este o discriminare între comercianții și producătorii români, în raport cu hipermarketurile din România. În aceste condiții, Consiliul Concurenței trebuie să intervină! Românii vor să consume produse românești și atât eu, cât si Partidul Puterii Umaniste social liberal, susținem ca, în programul de guvernare, să fie măsuri concrete de susținere a producătorilor români!”, a punctat Maria Grapini.
De menționat că Dragoș Frumos, președintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, a transmis, recent, un mesaj extrem de tranșant, în care este de părere că măsura închiderii piețelor este una criminală, mai ales că agricultura a avut de suferit, în acest an, de pe urma secetei!
„România moare sub ochii noştri. Eliminați masura de închidere a piețelor agroalimentare. Este momentul să oprim acţiunile criminale ale Preşedintelui Iohannis şi Guvernului său, Guvernul Orban.
După un an în care agricultura a fost unul dintre cele mai lovite sectoare ale economiei prin existența unei secete fără precedent, dar mai ales din cauza inconştienţei criminale a Guvernului Orban şi a preşedintelui României, Klaus Iohannis, care i-a girat incompetenţa crasă, acum a venit vremea ca şi micii producători agricoli să primească o lovitură nimicitoare prin închiderea pieţelor agroalimentare începând de luni, 9 noiembrie.
Înaintea acestei măsuri aberante, tot din cauza incompetenţei guvernului, au plătit cu locurile de muncă angajaţii din sectorul HoReCa și în mod direct transportatorii şi cei din industria alimentară”, a precizat Dragoș Frumosu, președintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară.
În opinia acestuia, „noua decizia a guvernului care conduce România dă o lovitură fatală producătorilor agricoli pentru care piaţa reprezintă singura oportunitate pentru valorificarea producţiei”.