Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Evitati capcana, domnule Orban!

Daniel Ionascu, presedintele executiv al PPU (social-liberal), i-a transmis un mesaj premierului Ludovic Orban, dupa ce acesta a indemnat cetatenii sa nu respecte deciziile Curtii Constitutionale. „Ignoranta si incompetenta sunt adversarii Guvernului pe care il conduceti, nu Constitutia si Curtea Constitutionala”, spune Daniel Ionascu.
Redam, mai jos, continutul integral al mesajului:

 

“Evitati capcana, domnule Orban!

Declaratia dumneavoastra de astazi, care instiga la nerespectarea deciziei Curții Constituționale a României este o eroare care afecteaza doar cariera dumneavoastra, ci si echilibrul institutional al tarii noastre!
Cum să nu respectăm decizia autorității unice de jurisdicție constituțională din România, ce îndeplinește rolul de garant al supremației Constituției?
Intelegand complexitatea situatie actuale – in care, pe de o parte, trebuie respectate drepturile si libertatile civile garantate de Constitutie si, pe de alta parte, trebuie limitate cat mai mult efectele pandemiei de covid19 – va reamintesc, domnule Orban, ca un lider politic inteligent si eficient cauta solutii de echilibru, nu distruge ordinea constitutionala doar pentru ca nu corespunde viziunii sale personale!
Domnule Premier!
Evitati capcana de a va plasa in afara Constitutiei.
Va garantez, exista solutii sa respectati, in egala masura, Constitutia si imperativul de a asigura sanatatea romanilor. Daca erati mai atent si mai bine informat, ati fi gasit metodele sa aplicati masurile necesare de preventie fara a incalca legea fundamentala.
Dar chiar si acum, in ceasul al doisprezecelea, puteti indrepta erorile fara a face altele mai mari. Ignoranta si incompetenta sunt adversarii Guvernului pe care il conduceti, nu Constitutia si Curtea Constitutionala.”