Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grațiela Gavrilescu: Este un ABUZ să pui românii să aleagă între pensie și salariu

Interzicerea cumulului pensie-salariu este un abuz, transmite Grațiela Gavrilescu, deputat PPU (social-liberal).

Preocupările actualei guvernări sunt de a deturna pensiile și a amâna majorarea alocațiilor pentru copii, de a risipi banul public pe studii de fezabilitate și consultanță, mai spune deputatul umanist.

„Guvernul a scos din pălărie proiectul de lege privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare, fără să țină cont de faptul că atât Consiliul Legislativ, cât și Consiliul Economic au dat avize negative.

Guvernanții pregătesc, peste noapte, ca hoții, terenul pentru pensionarea românilor la 70 de ani și furtul pensiei la care aceștia au dreptul, în condițiile în care speranța de viață este de 71 de ani.

Așa au primit firman guvernanții de la Înalta Poartă, când au depus PNRR, asta prestează. Nu s-au obosit să citească legea actuală, care este suficient de clară și corectă pentru profesioniștii adevărați, care pot și doresc să muncească și după împlinirea vârstei de pensionare.
Pentru că, în sistemul de stat, avem mare nevoie de medici și profesori, pentru că este criză și de tehnicieni. Și acești oameni trebuie plătiți corect!

Nu le poți interzice cumulul pensiei- un drept de care beneficiază pentru anii de muncă deja prestați- cu salariul- un alt drept, de care beneficiază pentru munca în curs…
Este un ABUZ acesta de a-i obliga să aleagă între cele două!

Pentru că nu reușesc să elimine sinecurile strecurate în administrația centrală și în consiliile de administrație, plătite cu sume uriașe, vin cu astfel de măsuri, care afectează sistemul de sănătate și de învățământ? De piloși și politruci plimbători de hârtii în administrație, însă, nu ducem lipsă! Și, atunci, de ce am obliga statul să le tolereze, în detrimentul tinerilor, nemunca, incompetența și inutilitatea, până când împlinesc 70 de ani? Pentru că așa au promis niște obedienți, la Bruxelles? Eficiența guvernării nu stă nici în deturnarea pensiilor, nici în amânarea majorării lor și a alocațiilor! Căutați banii risipiți prin actele celor care au semnat pentru măști neconforme și izolete, pentru studii de fezabilitate, analize, proiecte și programe care nu folosesc nimănui, pentru consultanță la hoție și prostie! Lăsați-ne copiii și bătrânii liniștiți! STOP ABUZURILOR!”, a declarat Grațiela Gavrilescu.

Biroul de presă