Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eurodeputatul umanist Maria Grapini, mesaj de Ziua Eroilor: „Respectul, recunoștința și iubirea de țară ar trebui predate în școli!”

Europarlamentarul PPU (social-liberal)), Maria Grapini,  a transmis, cu ocazia Zilei Eroilor, un scurt mesaj:

„Respect pentru eroii noștri pe care trebuie să-i purtăm în suflet în fiecare zi! Cine nu-și respectă eroii, nu-și respectă și nu-și iubește Patria! 10 iunie este Ziua Națională a celor care au murit în timpul serviciului militar și se cuvine să comemorăm fiecare erou cu respect și recunoștință! Respectul, recunoștința și iubirea de țară ar trebui predate în școli alături de istoria poporului român! Odihnă veșnică eroilor!”

Ziua Eroilor este celebrată în fiecare an odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, care marchează înălţarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile de la Înviere. Astfel, anul acesta Ziua Eroilor este sărbătorită la data de 10 iunie.

Proclamată Sărbătoare naţională a poporului român, prin Legea nr. 48/1995, Ziua Eroilor este marcată în memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului. În această zi, în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, troiţele şi monumentele închinate eroilor, din ţară şi din străinătate, sunt oficiate slujbe de pomenire. De altfel, eroii neamului sunt pomeniţi la fiecare Sfântă Liturghie.