Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PPU (social-liberal) susține produsele românești! Avem o strategie pentru agricultura românească, pentru fermierii români!

Deși România are condiții naturale superioare altor state, producătorii români nu pot să-și valorifice produsele în propria țară și nici la export.

PPU (social-liberal) are o strategie adecvată regulamentelor europene și obiectivelor de calitate ale UE, ce poate duce la creșterea consumului de produse romanești și creșterea volumului la export.

Cerem guvernului  un program coerent de refacerea lanțului valoric: producător, colectare, depozitare, distribuție, care să servească micilor fermieri!

Solicităm guvernului intervenția fermă în controlul respectării acelorași condiții contractuale între hipermarketuri și importatori și fermierii români!

Alocarea de bugete anuale pentru promovarea la export a produselor romanești și consilierea producătorilor români pentru creșterea numărului de produse românești acreditate european cu indicație geografică controlată (IGP) și denumire de origine protejată (DOP) având în vedere bogăția produselor tradiționale românești!

România poate deveni un jucător esențial în piața europeană și poate oferi toată gama de produse pentru consumul intern!

Biroul de presă