Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grațiela Gavrilescu, președinte BEX al PUSL: Vom susține orice reformă făcută în beneficiul românilor

PUSL va susține toate reformele făcute în beneficiul românilor, spune deputatul Grațiela Gavrilescu, președintele Biroului Executiv al PUSL. Parlamentarul amintește de cât de multe a oferit România Europei și spune că obligația celor care decid este să le asigure românilor salarii și pensii decente la ei în țară.
„Recent, deputatul Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, și Nicolas Schmit, comisarul european pentru Locuri de Muncă și Protecție Socială, s-au întâlnit, la București, pentru a discuta, în principal, despre situația cetățenilor ucraineni refugiați în România, dar și despre măsurile deja negociate, care afectează piața muncii și sistemul public de pensii.
Faptul că ministrul român a abordat, cu verticalitate, necesitatea flexibilizării procentului de 9,4, prevăzut în PNRR, cu obediență, pe furiș si fără nicio fundamentare, de fostul ministru USR, este pentru mine un semn clar că România se află, în pofida constrângerilor geo-politice, pe un drum bun.
Declarația domnului ministru Budăi, făcută la finalul discuțiilor, este una de bun augur: “Susțin orice reformă care se raliază la tot ce înseamnă prevederile Tratatului UE, dar nu voi semna niciodată o reformă care să mențină sau care să conducă la sărăcirea cetățenilor români”.
Și noi vom susține orice reformă făcută în beneficiul românilor, așa cum am promis prin Programul politic al Partidului Umanist Social Liberal, CREDINȚĂ ÎN ROMÂNIA!
Dorim să ne recuperăm demnitatea, onoarea și curajul!
Am oferit și oferim mult Europei- inclusiv forță de muncă bine pregătită, care creează plusvaloare, iar Europa trebuie să țină cont de aceasta!
Românilor de aici trebuie să le asigurăm, cu înțelegerea Statelor Membre, salarii și pensii decente.
Din păcate, viața noastră a ajuns să fie subiect de glume amare:
“România e o țară de basm: facturile cresc într-un an cât salariul- în șapte!”
Păcat!
Mare păcat!”, scrie Grațiela Gavrilescu pe rețelele de socializare.