Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ramona Ioana Bruynseels, vicepreședinte PUSL, despre realitatea cruntă din spitale: Trei mese pe zi cu 11 lei înseamnă mai nimic în farfuriile bolnavilor

Spitalele din România arată mai mult „a lagăre și mai puțin a instituții medicale de tratare, recuperare și vindecare”, afirmă Ramona Ioana Bruynseels, vicepreședinte PUSL, care subliniază că norma de hrană pentru pacienți este una mult prea mică pentru nevoile unui adult, mai ales pentru cei care au cerințe speciale de alimentație.
„Pot să înțeleg că în spital hrana trebuie să fie adaptată problemelor de sănătate ale pacienților, însă nu pot să înțeleg cum puteți să îi țineți pe bieții români în regim de înfometare?!
Trei mese pe zi cu 11 lei înseamnă mai nimic în farfurie. Prin comparație, un prânz catering pentru elevi, achitat de părinți, care cuprinde un singur fel de mâncare și un desert mic, trece lejer de 12 lei. Cum ar fi să împărțim acest prânz la 3 mese pe zi?!
Să vă fie rușine că de 30 de ani spitalele din România arată mai mult a lagăre și mai puțin a instituții medicale de tratare, de recuperare și de vindecare.
Cu mare înverșunare ați cumpărat într-o clipă 80 de miliarde de doze de vaxxinuri care costă România peste 1 miliard de euro, dar nu ați ridicat un deget în 30 de ani ca să construiți măcar un spital nou, nici după ce ați văzut că cele vechi au devenit crematorii pentru pacienți și pentru personalul medical”, spune Ramona Ioana Bruynseels.