Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Manifest pentru siguranța copiilor noștri

PUSL trage un semnal de alarmă în privința siguranței noastre și a copiilor noștri, atât în propriile noastre case, cât și pe stradă, în școli sau la locurile noastre de muncă.

Duminică 19 noiembrie PUSL a organizat o acțiune – manifest în centrul orașului Sibiu, oraș în care la începutul acestei luni a avut loc un atac de o gravitate ieșită din comun. Un bărbat și-a pierdut viața după ce a fost atacat în propria sa casă de indivizi care nu au fost până în prezent prinși de Poliția Română.

Sibienii au răspuns în număr mare apelului membrilor Partidului Social Umanist Liberal de a-și lăsa urmele palmelor pe un manifest care cere autorităților să-i ajute să-și crească copiii în siguranță, într-o țară în care infractorii să nu devină o amenințare permanentă la adresa cetățenilor onești.

Siguranța cetățeanului trebuie să fie o prioritate pentru autorități. Dacă acte grave cum a fost cel de la Sibiu nu sunt rezolvate în timp util, infractorilor li se creează senzația de impunitate, iar cetățenilor o frustrare îndreptățită față de lentoarea și ineficiența forțelor de ordine. Avem nevoie de o Românie sigură în care să ne creștem copiii și în care să le putem asigura un viitor. Eșecuri de acest tip accentuează sentimentul unei societăți în care siguranța cetățeanului se degradează. Autoritățile trebuie să se organizeze mai bine, astfel încât societatea să rămână una sigură” a declarat Lavinia Șandru, președintele Institutului de Studii Social Liberale al PUSL

Biroul de Presă al PUSL