Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maria Grapini despre criza refugiaților

Europarlamentarul Maria Grapini: “Sunt preocupată de criza umanitară fără precedent!”
Astăzi, 2 septembrie 2015, europarlamentarul Maria Grapini a luat cuvântul în ședinta de ple
n a Grupului Politic S&D, la dezbaterea privind problema refugiaților. 

Cred că UE trebuie să comunice urgent și clar ce măsuri va lua în problema refugiațiilor. Știu că grupul nostru are problema solidarității în centrul doctrinei dar, în același timp, trebuie să recunoaștem că cetățenii din țările noastre au temeri legate de siguranța lor, se tem că bugetele naționale vor fi afectate de primirea în adăposturi a refugiaților. De aceea cred că trebuie un plan pe termen mediu pentru migrație, pe tema refugiaților.”, a susținut Maria Grapini.IMG_5893

Europarlamentarul român consideră că trebuie să se acționeze în astfel de situații de urgență cu măsuri specifice, precum: acordarea unui ajutor și adăpost temporar refugiaților dar, în același timp, trebuie să se găsească măsuri de rezolvare a conflictelor.

Instituții internaționale ca ONU, NATO trebuie să se implice în această mare criză a umanității. În plus, trebuie să se comunice precis cum este asigurată siguranța europenilor la ei acasa.”, a conchis Maria Grapini.

Propunerea europarlamentarului este aceea ca țările care acordă temporar adăpost refugiaților să fie ajutate cu buget din bugetul UE.