Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mihai Teodor, purtătorul de cuvând al PPU(social-liberal): „O clasă de mijloc puternică este esențială pentru o economie sănătoasă”

Mihai Teodor, purtătorul de cuvânt al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), lansează câteva întrebări-cheie legate de programul IMM Invest.

Deși în România sunt aproximativ 500.000 de IMM-uri, prin programul lansat de autorități au primit sprijin financiar în timpul crizei doar câteva sute de firme.

”O clasă de mijloc puternică este esențială pentru o economie sănătoasă.

Modificările aduse de Guvern programului IMM Invest ne arată câteva lucruri extrem de importante. O să încep cu unul dintre (puținele) aspecte pozitive.

S-a înțeles, mai bine mai târziu decât niciodată, că existau piedici importante pentru firmele mici și mijlocii, iar două dintre acestea au fost eliminate. Totuși, până să fie auzite vocile antreprenorilor și să vină reacția autorităților, au trecut 40 de zile.

De ce ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, anunță o întâlnire „istorică” cu directorii băncilor implicate în IMM Invest, nu însă și una cu antreprenorii? Programul este, ar trebui să fie, colacul de salvare aruncat de stat pentru IMM-uri. Sigur, pe hârtie, schimbările propuse sunt benefice pentru antreprenorii români.

Modificările făcute, ne dau asigurări guvernanții, vor face ca programul să meargă mult mai repede. Ce înseamnă repede, în condițiile în care în România avem câteva sute de mii de IMM-uri, au fost înregistrate zeci de mii de cereri în IMM Invest și au fost aprobate doar câteva sute de credite?”, scrie Mihai Teodor pe Facebook.