Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Petru Mărginean: Atunci când vom avea oameni de stat, nu politicieni surogat, în ţară va fi bine

Majoritatea politicienilor vorbesc de solidaritate, însă sunt complet lipsiți de empatie și rupți de nevoile oamenilor. Nu doar atât, dar mulți dintre ei acționează pe față împotriva intereselor României și ale cetățenilor acestei țări. O spune liderul umanist Petru Mărginean, care afirmă că în această țară va fi bine doar când vom avea cu adevărat bărbați de stat. Redăm, mai jos, întreaga declarație a lui Petru Mărginean:

„ Au dispărut bărbaţii de stat?!

Bună ziua, Jo napot kivanok, Guten Morgen-Guten Tag!

Altfel spus, praf în ochii românilor în vremuri de pandemie. Avem spitale la un prag de colaps, avem IMM-uri sugrumate de ordonanțe militare într-un război purtat pe bâjbâite și mai avem un președinte care încearcă să ne dezbine mai mult decât suntem. Cu aproape un milion de români în șomaj tehnic, cu șanse foarte mari ca sute de mii de familii să rămână fără niciun venit, avem parte de diversiuni grosolane care să distragă atenția românilor de la boală și sărăcie.
Toţi sau aproape toţi politicienii vorbesc de solidaritate, responsabilitate, dar, din păcate, nu se referă la ei înşişi. Nu! Nu au deloc empatie, sau nu sunt capabili să o manifeste. Pentru că egoismul înăbuşă orice urmă de empatie. Şi asta se vede în viaţa de zi cu zi. Oamenilor le este tot mai greu iar viitorul pare tot mai înceţoşat.
Este un moment de cotitură în viaţa românilor. Cadrele medicale fac eforturi să ne salveze vieţile. Politicienii sunt votaţi să găsească soluţii, să ne ofere siguranţă şi perspectiva unei vieţi decente. Sunt cei care ar trebui să găsească un echilibru între nevoia de protecţie şi interesele economice ale ţării, în general, dar şi a fiecăruia în parte. În astfel de momente, cruciale, este nevoie de curaj, determinare şi cunoştiinţe temeinice, să mergi mai departe. Să mergi mai departe ţinând cont de nevoile şi drepturile românilor. În loc de asta, privim spre aceiaşi politicieni manevraţi de grupuri de interese, interne şi externe. Politicieni care acţionează în defavoarea României şi a românilor. Vedem cum oamenii continuă să plece să lucreze în străinătate, pentru aproape nimic, riscându-şi viaţa. Iar autorităţile privesc impasibile cum grupuri mari de oameni, sfidează orice măsuri de protecţie pentru că ei reprezintă doar mână de lucru pentru străini.
Trist. Sfidător şi dureros. Pentru că oamenii ăştia ar trebui să găsească de lucru în ţara lor. În România există încă o piaţă virgină. Avem nevoie de dezvoltarea investiţiilor în infrastructură. S-au irosit 30 de ani şi nu avem drumuri, nu avem autostrăzi, nu avem căi ferate. Nu avem aproape nimic. Avem nevoie de investiţii în agricultură, în zootehnie, de investiţii majore în sisteme de irigaţii. Putem dezvolta turismul. Acel turism la pas prin care să ne cunoaştem mai bine propria ţară. Noi trebuie să ne protejăm, în primul rând, companiile noastre.
Trece pandemia şi nu vedem nici măcar o măsură de pornire a economiei. Vedem doar luptă politică, sondaje de opinie, statistici şi vorbe goale.
În concluzie, este imperios necesar ca politicienii să înţeleagă, toţi, că este nevoie, mai mult ca oricând, de implicarea tuturor celor capabili, specialişti în profesiile lor. Avem nevoie de oameni care pot construi, nu demola, de cei care pot dezvolta, nu dezbina.
„Atunci când puterea de iubire va depăși iubirea de putere, în lume va fi pace.” Spunea Jimi Hendrix
Eu spun: Atunci când vom avea oameni de stat, nu politicieni surogat, în ţară va fi bine!

Sunt un cetăţean care vrea să trăiască, pas cu pas, într-o ţară normală!”