Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PPU-sl cere demisia ministrului Achim Irimescu, vinovat de posibila falimentare a unui brand 100% românesc.

PPU-sl cere demisia ministrului Achim Irimescu, vinovat de posibila falimentare a unui brand 100% românesc.

Partidul Puterii Umaniste – social liberal își exprimă totalul dezacord în ceea ce se dorește linșajul public și distrugerea unui brand 100% românesc, Lactate Brădet, și condamnă cu toată puterea atitudinea iresponsabilă a ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, în ceea ce se constituie o adevărată acțiune de decredibilizare și de demolare a agriculturii și economiei românești.

Acuzele nefundamentate ale ministrului Agriculturii prin care fabrica Lactate Brădet s-ar face vinovată de infectarea a zeci de copii din județul Argeș cu bacteria E.Coli și decesul a trei dintre ei după ce au fost depistați cu sindrom hemolitic uremic (SHV), vin în totală contradicție cu anunţul făcut de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor care arată că nu există nicio legătură directă de cauzalitate între brânza de vaci din lotul produs în 22.02.2016 şi îmbolnăvirile copiilor diagnosticaţi cu SHV. În plus, producţia de brânză de la Lactate Brădet a început pe 2 februarie, la două zile după ce primii bebeluşi au fost internaţi.

Faptul că ministrul Achim Irimescu a făcut aceste declarații în cursul unei anchete aflată în desfășurare, acesta substituindu-se organelor și instituțiilor abilitate să o facă, demonstrează că acesta s-a băgat în „afacerea Lactate Brădet” precum proverbiala muscă în lapte.

Declarațiile iresponsabile ale ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, cu privire la fabrica de produse lactate Brădet, și aplombul, demn de o cauză mai bună, cu care s-a implicat în faza cercetărilor, acuzând fără temei o firmă românească, ne îndreptăţeşte să îl suspectăm de lipsă de patriotism sau cel puţin de rea credinţă.

Partidul Puterii Umaniste consideră tardive și neavenite eventualele scuze ale ministrului Agriculturii și crede că singura soluție este demisia ori demiterea imediată a acestuia.

Partidul Puterii Umaniste – social liberal va susține necondiționat și cu toată forța agricultura românească, micii și marii producători agricoli autohtoni, antreprenorii români, fiind convins că o Românie puternică nu poate exista decât în condițiile în care avem o agricultură și o economie puternică.

Biroul de presă

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) Cluj

Cluj-Napoca, 6 martie 2016