Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Premiile Ambasadori ai României, girate de europarlamentarul Maria Grapini, ajung la concursul fanion al Lugojului!

Aflat la a patra ediţie de succes, Concursul de muzică Clara Peia, de la Lugoj, este la debut. Preţ de două zile, vineri şi sâmbătă, Şcoala Gimnazială Filaret Barbu, gazda evenimentului, a reuşit să adune, în sălile frumoase de concerte, artişti mici şi…mijlocii – căci copiilor li se adresează concursul – dar şi nume importante din viaţa culturală locală şi regională.


Implicarea Mariei Grapini în acte de cultură, în evenimente ce-i privesc, deopotrivă, pe copii şi adulţi, e un fapt consacrat. Europarlamentarul român susţine Concursul Clara Peia pentru că, dincolo de normalitatea demersului, aşa cum declară “e minunat să vezi că, în timpuri deloc prietenoase pentru artă şi cultură, mici artişti, dăruiţi de-acum viitoarei meserii, care se implică atât de serios în studiu, exerciţiu, muzică dusă la rang de artă!“.

Europarlamentarul român a vorbit în deschiderea evenimentului şi a fost aplaudat la scenă deschisă: “Am susţinut şi susţin cultura pentru că am convingerea că educaţia, din această perspectivă, ne va permite să existăm ca naţiune în lumea globală. Felicit profesorii care se dăruiesc dezvoltării vocaţionale si talentului copiilor, în ciuda recompenselor materiale mici, felicit părinţii care i-au îndrumat şi susţinut pe acest drum! Ca ministru, am lansat proiectul “România promovată prin valori” şi am acordat titlul de Ambasadori ai culturii, sportului, ştiintei unor personalităţi româneşti consacrate. Ca europarlamentar doresc, acum, să acord titlul de Ambasadori ai Romaniei acestor copii talentati si mă bucură faptul că îmi daţi ocazia să încep cu Lugojul“.

Concursul are două secţiuni, Pian şi Muzică de Cameră, iar categoriile de vârstă încep de la preşcolari şi până la elevi de clasa a patra.
Alături de Maria Grapini, la Lugoj, se vor afla autorităţi locale şi reprezentanţi ai instituţiilor de cultură.

Evenimentul emblematic pentru cultura Lugojului se va încheia, aşa cum îi stă bine oricărui festival de top, cu o gală a laureaţilor şi cu o premiere. Europarlamentarul Maria Grapini va oficia partea cea mai plăcută!

Abia aştept să le înmânez diplomele şi premiile şi să le spun că, în mine, vor avea, întotdeauna un fan şi un susţinător! Merită să fie promovaţi şi ajutaţi să răzbească în viaţă! Eu sunt prietena lor şi ei ştiu asta!”, a mai declarat europarlamentarul.