Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Primul caz concret al campaniei „STOP ABUZURILOR!”

Avocatul Daniel Ionașcu, președintele PPU (social-liberal), s-a implicat personal și a rezolvat situația din Dolj, unde o tânără era împiedicată să își înmormânteze mama

Primul caz din cadrul campaniei „STOP ABUZURILOR!”, demarată de PPU (social-liberal), și-a găsit rezolvarea. Este vorba chiar despre situația care a fost deteminantă pentru lansarea campaniei, cazul familiei din județul Dolj, unde o tânără nu a putut să își îngroape mama timp de trei săptămâni, femeia fiind declarată decedată de COVID-19, chiar dacă proba prelevată din plămâni a fost negativă.

Avocatul Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal), s-a implicat personal în rezolvarea acestui caz și, după două zile petrecute în hățișul birocratic s-a obținut, într-un final, eliberarea de către DSP Dolj a documentelor necesare, pentru ca femeia decedată să poată fi luată acasă și înmormântată creștinește.

„Ce s-a întâmplat acolo mie mi-a arătat un singur lucru. Că omul de rând, care nu are posibilități, nu are absolut nicio șansă să își rezolve cauza. Se lucrează cu teamă, dezorganizat, nimeni nu știe ce are de făcut, nimeni nu vrea să își asume ceva. De aceea am lansat campania noastră, tocmai pentru a-i ajuta pe cei care nu au speranțe să răzbată singuri”, a precizat Daniel Ionașcu.

Cele două zile petrecute în Dolj, în această situație, i-au arătat avocatului Daniel Ionașcu o sumedenie de situații absurde, cauzate de disfuncționalități importante în instituțiile publice cu atribuții în gestionarea epidemiei de coronavirus. De exemplu, izolarea familiei femeii decedate, care timp de 14 zile a rămas la domiciliu, sub paza polițiștilor, fără să fie testați pentru COVID-19 și fără ca vreuna dintre autorități să se asigure că familia are mijloace de subzistență pentru această perioadă, mai ales în condițiile în care unul dintre membrii este un bebeluș în vârstă de trei luni, nepotul femeii decedate.

Chiar dacă situația, finalmente, a fost rezolvată, avocatul Daniel Ionașcu, în numele familiei care a fost supusă acestui abuz, va continua demersurile pentru demiterea celor vinovați.

Campania „STOP ABUZURILOR!” se adresează tuturor cetățenilor români care s-au confruntat cu abuzuri din partea instituțiilor statului.

Biroul de presă