Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Proiect de lege pentru protejarea drepturilor angajaților din sectorul privat, depus la Parlament

Dragoș Frumosu, liderul Federației Sindicatelor din Industria Alimentară „SINDALIMENTA” și coordonator al departamentului pentru Industrie Alimentară al PPUSL, anunță depunerea unui proiect de lege pentru protejarea angajaților din mediul privat. 

„Scopul fundamental al proiectului îl reprezintă protejarea drepturilor angajaților din sectorul privat, precum și corectarea disfuncționalităților normative care afectează atât agenții economici, cât și echilibrul social în ansamblu”, se arată într-un comunicat de presă.

Proiectul modifică legea dialogului social și la elaborarea lui au participat specialiști în domeniul dialogului social, printre care Doina Pârcălabu sau Serghei Mesaroș.

Dragoș Frumosu precizează că au fost identificate soluții eficiente prin care relațiile de muncă să fie optim conturate în contractele colective și să se instituie sancțiuni proporționale pentru orice abateri. Totodată, va fi armonizată legislația internă cu recomandările mai multor organisme internaționale.

Proiectul de lege a fost depus la Parlament de parlamentarii Grupării Umaniste din Senat și Camera Deputaților.

 

Sursă: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/proiect-de-lege-pentru-protejarea-drepturilor-angajatilor-din-sectorul-privat-depus-la-parlament-1342367