Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Proiecte importante pentru femeile umaniste

Femeile umaniste s-au reunit sâmbătă, 16 septembrie, în cadrul Școlii de Vară de la Gheorgheni.

Evenimentul a fost deschis de doamna Gherghina Florea, care a subliniat că „reuniunea femeilor umanist-liberale ne oferă oportunitatea de a ne cunoaște mai bine, de a comunica asupra temelor de mare importanță și prioritare pentru politica actuală, de a ne consulta pentru a elabora cele mai bune strategii pe plan local, regional și național”.

PUSL consideră că femeile ocupă un loc bine meritat în politică și au un rol extrem de important în crearea unui impact pozitiv la nivel social, lucru care vine cu responsabilitatea de a ne asuma o voce puternică la tribuna politică, care să pună în evidență ceea ce societatea are nevoie să regăsească în rândul decidenților publici: încredere, determinare, transparență și, bineînțeles, empatie și forță de acțiune!

Femeile din PUSL și-au propus să atragă atenția asupra prăpastiei dintre bogați și săraci, care este în creștere, și să arate faptul că PUSL are două proiecte care reprezintă pași concreți în direcția diminuării acestei prăpastii. Este vorba despre Inițiativa cetățenească pentru confiscarea averilor ilicite, susținută de umaniști, și, respectiv Proiectul de lege privind înființarea Fondului de Solidaritate – “Locuințe pentru tinerii români”.

Aceste inițiative legislative, alături de celelalte proiecte de legi promovate de umaniști, au fost prezentate și explicate de doamna deputat PUSL Steluța Cătăniciu.

Teme precumFrumosul în acțiunile femeiiumaniste”, ”Granițele deschise femeii umaniste”, ”Relațiile umanistelor într-o lume ecologică”, ”Puterea umanistelor” au provocat schimburi de opinii extrem de interesante, ale căror concluzii se vor regăsi în proiecte viitoare.

Și, cum anul viitor va fi unul foarte important din punct de vedere electoral, acest subiect nu putea lipsi, semnalul fiind dat prin mesajul doamnei deputat Grațiela Gavrilescu, președintele Biroului Executiv PUSL:

Vă felicit pentru curajul de a vă fi implicat în politică!

Pentru angajamentul și munca voastră de până acum!

Dar, cum bine știți, anul viitor vor fi alegeri importante, și acum este momentul să ne implicăm și mai mult.

Eforturile legislativului de a asigura prezența pe listele electorale a unui număr semnificativ de femei vor trebui consolidate de propriile noastre eforturi!

Este un drept pe care nu l-am dobândit ușor, și este un pas semnificativ în lupta noastră pentru egalitate și dreptate, care nu trebuie irosit!

Cu toate acestea, a fi doar “la număr” pe acele liste nu este suficient!

Avem datoria și potențialul de a fi “locomotivele” acestor liste, de a ne implica profund și de a deveni lideri adevărați în politica românească.

Acest lucru înseamnă să deținem poziții cheie, să fim voci puternice și să influențăm deciziile politice.

Numai CÂȘTIGÂND ALEGERILE – fie ca primari, consilieri locali sau deputate – vom avea șansa să punem în aplicare soluții reale pentru problemele noastre.

Și, astfel, chiar vom putea influența politica și deciziile care afectează viața oamenilor în comunitățile noastre!”.

PUSL invită, cu speranță și încredere, toate femeile puternice din România la o construcție solidă pentru creșterea rolului familiei în societatea românească!

Încurajăm și vom susține participarea cât mai multor femei în mod activ în politică!

Cu omenie.

Cu empatie.

Cinstit.

Eficient.

Lavinia Șandru, președintele Institutului de Studii Social Liberale al PUSL și coordonator comunicare al partidului