Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PUSL a solicitat în Parlamentul European măsuri ferme în lupta împotriva fraudelor

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini, membru a Comisiei pentru Control Bugetar (CONT), cere măsuri ferme și unitare în toate statele membre ale UE în lupta împotriva fraudelor.
Combaterea structurilor oligarhice și protejarea fondurilor europene, dar și a fondurilor naționale, trebuie să fie principala preocupare a Comisiei Europene, a Parlamentului European, dar și a statelor membre, pentru că, până la urmă, aceste fonduri, fie ele europene sau naționale, trebuie să ajungă la cetățean.
„Din păcate, trebuie să spun că, acum, nu avem o situație reală a fraudelor pentru că sistemul de raportare din cele 27 de state membre este diferit. Asta face ca unele state să raporteze și suspiciunea de fraudă și fraudele, în timp ce alte state raportează doar fraudele. Putem prezenta, ca exemplu, raportul OLAF unde țara mea, România, figurează ca fruntașă în contextul în care a raportat nu numai fraudele, așa cum au procedat alte state, cât și suspiciunea de fraudă”, a punctat, în intervenția sa din Parlamentul European, Maria Grapini.