Skip to main content
Cele mai noi știriComunicate de presa

PUSL se opune importului de deșeuri în România

By January 23, 2023No Comments
img-2

PUSL a aflat cu surprindere că Garda Națională de Mediu cere, într-un proiect de ordin al ministrului Mediului, deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, în Portul Brăila, dedicat accesului “deșeurilor”, în România.

Există, în acest, moment prevederi legale și restricții europene clare privind interzicerea importului și exportului de deșeuri. Ceea ce trebuie să facem este să aplicăm, ferm, aceste prevederi, să stopăm intrarea gunoaielor de care unii “băieți deștepți” tot încearcă să scape exportându-le, în România, drept “reciclabile” și second-hand-uri!

Ca ministru al Mediului, nu doar că m-am confruntat deseori cu această problemă, dar am inițiat și măsuri concrete pentru rezolvarea ei! Așa ar fi fost logic și eficient, dacă vrem, într-adevăr, să ne apărăm mediul și economia naționale! În loc de asta, însă, ce vedem? Că îi mai deschidem infracționalității o poartă greu de supravegheat! Și mai cheltuim și resurse materiale și umane (de unde??) pentru asta! Dacă avem bani de cheltuit, foarte bine! Să o facem pentru exportatorii noștri de grâne, care, de un an, stau blocați de situația exportatorilor din Ucraina! Nu în folosul profitorilor care ne toacă fierul vechi trudit de părinții noștri! Și nu al șmecherilor care vor să ne transforme în groapa de gunoi a Europei!


Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL

Leave a Reply