Elevii ar trebui să poată alege materiile opționale pe care să le studieze, consideră Ramona Ioana Bruynseels, vicepreședinte PUSL, care subliniază că un aspect important privind reforma în Educație este reprezentat de dotarea tuturor școlilor din România, astfel încât toți elevii să beneficieze de șanse egale de dezvoltare.
„O nouă reformă școlară este în dezbatere zilele acestea. Module în loc de semestre și cel mai probabil evaluări anuale digitale și standardizate, care se corectează în alte județe, în loc de tezele semestriale.
Dincolo de module și vacanțe, consider că reforma curriculară ar trebui să fie principala preocupare. Elevii ar trebui să aibă mai mult timp pentru aprofundarea materiilor principale cum este matematica, româna, geografia, istoria, limbile străine, chimie, fizică, iar materiile opționale să fie alese de către elevi, nu să fie stabilite în funcție de întregirea catedrelor.
Educația financiară ar trebui să se regasească printre materiile opționale.
Ministerul Educației ar trebui să se preocupe și de dotarea școlilor din România, astfel încât să existe șanse egale de dezvoltare pentru toți elevii. Școlile profesionale ar trebui să fie dezvoltate și intens promovate.
Voi cum vedeți modificările propuse de ministrul Sorin Cîmpenanu? Ați adauga ceva nou? Ați face ceva diferit?”, spune Ramona Ioana Bruynseels.
