Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ramona Ioana Bruynseels, vicepreședinte PUSL: Peste 40% dintre români se zbat în sărăcie

Veniturile românilor se duc, în cele mai multe cazuri, pe hrană și taxe, spune Ramona Ioana Bruynseels, vicepreședinte al PUSL, care avertizează că peste 40% dintre români trăiesc în sărăcie. Astfel, cei mai mulți nu își permit să aloce bani pentru educație, cultură sau vacanțe.
„Românii muncesc ca să aibă bani pentru mâncare și pentru taxe! De unde să îți mai permiți vacanțe, întreținere, dezvoltare personală, când de abia sunt acoperite nevoile de bază?
Politicieni, guvernanți, iată unde merg banii oamenilor! Poate totuși începeți să veniți cu măsuri calate pe nevoile oamenilor, ca să le faceți viața mai bună! Acesta vă este rolul – știți asta, nu-i așa?
Peste 40% dintre români se zbat în sărăcie, numărul celor ce au nevoie de cantină socială crește, abandonul școlar face în continuare ravagii, șomajul în rândul tinerilor e așa cum e. Aceste lucruri ar trebui să vă spună că trebuie schimbată abordarea, nu?
Pe ce cheltuiesc românii – tabloul societății noastre:
peste 30% pe mâncare (deși nu am auzit că ar mânca produse premium), 16% taxe, cheltuieli lunare cu utilitățile, 8.4% îmbracăminte/încălțaminte, aproape 8% bauturi alcoolice, 6% pe mobilier și ale casei. Rămâne doar un 6% pentru sănătate, iar în rest, sume de toată jena pentru educație, cultură, servicii financiare, că dacă veniturile sunt mici, cultura și educația nu au cum să reprezinte priorități.
Și atunci, la ce societate ne așteptăm?”, scrie Ramona Ioana Bruynseels pe rețelele de socializare.