Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sărbătorim astăzi Ziua Mondială a Educației, ziua tuturor celor care dăruiesc cea mai mare parte a timpului lor copiilor!

Liderii PUSL au transmis mesaje de felicitare cadrelor didactice, dar și elevilor cu ocazia acestei zile.

Daniel Ionașcu, președintele Consiliului Național al PUSL

”Astăzi este Ziua Internaţională a Educaţiei. Cât am fost elevi sau studenţi, pe unii dintre ei i-am iubit, pentru că iubeam materiile pe care le predau. Pe alţii, nu, pentru că materiile lor nu ne erau atât de apropiate. Dar, să recunoaştem, pe măsură ce ne îndepărtăm de anii de şcoală, înţelegem ce rol major au avut cu toţii, fie că ne-au fost dragi, fie că nu, în formarea noastră ca oameni. Să constatăm că tot ce ne-au învăţat, chiar dacă unele cunoştinţe ni se părea inutile la vremea când nu le predau, ne-au fost folositoare nu numai în traiul de zi cu zi, ci şi în cele mai dificile momente ale vieţii.

(…)

”Programul “România educată”, care sforăia triumfător acum zece ani în discursuri electorale, a fost un dezastru. Rezultatele se văd. Analfabeţi funcţionali, violenţă în şcoală între elevi şi a elevilor împotriva profesorilor, consum şi trafic de droguri, investiţii minime în infrastructură. “Şcoală, egal viitorul ţării” a devenit doar o sintagmă, folosită la festivităţile de deschidere a anului şcolar.
Astăzi, mai mult ca în anii trecuţi, această sărbătoare, a celor care de multe ori ne-au ţinut loc

Demnitatea de om, demnitatea de naţiune, demnitatea de ţară se învaţă, zi de zi, la şcoală.”

Grațiela Gavrilescu, președinte Biroul Executiv al PUSL:

”Este ziua dedicată, oficial, de UNESCO recunoștinței față de cei care ne-au dat lumina cărții, piatra de temelie a educației noastre!
Dar este și momentul de a reflecta, cu luciditate, cu obiectivitate, la problemele actuale ale ȘCOLII din România și nu numai!
Una dintre acestea: CONSUMUL DE DROGURI!
O consider PRIORITARĂ!
O consider GRAVĂ!
O consider O PROBLEMĂ DE SIGURANȚĂ NAȚIONALĂ, pe care Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) a dorit-o, din august, să fie trecută pe agenda CSAT și care trebuie adusă în atenția publică ori de câte ori avem ocazia!”
(…)
”Multă sănătate, putere de muncă, răbdare și curaj, dragi învățători și profesori!
Aveți o responsabilitate enormă, și sper ca societatea să vă poată răsplăti eforturile, pe măsură!
La mulți ani!”

Maria Grapini, europarlamentar PUSL

”Educatorii, învățătorii și profesorii sunt cei care pot să crească nivelul de cunoaștere al generațiilor care vin din urmă și se cuvine să le mulțumesc.
Nu pot să nu fac astăzi, mai mult decât oricând, din nou, un apel la guvernanți: tratați educația cu respect și responsabilitate!
De ziua educației, doresc să adresez un călduros „La mulți ani!” tuturor cadrelor didactice care se dedică profesiei și se luptă să-și facă datoria în condiții improprii în multe locuri, tuturor celor care au înțeles noblețea și importanța educației și și-au dedicat viața acestei profesii nobile!”

Lavinia Șandru, președintele Institutului de Studii Social Liberale

”Draga noastră educatoare,
Draga noastră ȋnvăţătoare,
Draga noastră profesoară,
Dragul nostru profesor,
Mă adresez ție, într-o astfel de zi importantă, Ziua Mondială a Educației, în calitate de nepoată de învățători și fiică de profesori.
Îţi admirăm curajul, răbdarea şi perseverenţa de care dai dovadă zilnic. Eşti omul care insuflă pasiuni, care încurajează, care îndrumă pașii în viață a zeci de copii.
Sincer, nu cred că trebuie să existe neapărat o singură zi a educației, ci fiecare zi ar trebui să fie o prioritate pentru a ne aminti de importanța rolului educației. Mai mult, consider că nu se poate face educație fără cele trei piese dascăl-elev-familie.
La mulți ani, dragii noștri!
Meritați pe deplin recunoaștere și încredere!”